Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra \ Atpūta

NENOKAVĒ: Latvijā pirmais KLUSUMA pārgājiens jau pavisam drīz

© f64

Š.g 2.jūnijā, plkst. 21:00, Elkas kalnā, Amatas novada Māļos notiks pirmais projekta "Klausies Gauju" pasākums, kur aicina piedalīties ikvienu interesentu, kurš vēlas gūt nebijušu pieredzējumu un sajūtas. Aicinām pasākuma apmeklētājus uz pasākuma sākumu ierasties laicīgi.

Atjaunojot 20.gs.70-to gadu tradīciju - koncerts Gaujas braucošā laivā vasaras piektdienu saulrietos, šajā vasarā laikā no 2.jūnija līdz 11.augustam arī piektdienu vakaros un saulrietā notiks Klusuma pārgājieni ar Gaujas klausīšanos visas Gaujas tecējumā īpašās dabas un kultūrvēstures vietās. Klusuma un Gaujas klausītājus sagaidīs īpaši klusuma gidi un aizvedīs līdz akustiskām un ainaviskām vietām Gaujas krastos, kur būs iespējams klausīties Gaujas tecējuma un akustisku instrumenta saspēli.

f64

2.jūnijā pirmais pasākums notiks Amatas novada Skujenes pagasta Māļos, Elkas kalnā, kur sākas Gauja. Kopā ar klusuma gidiem pasākuma pameklētāji dosies nelielā pārgājienā pa ainavisko apkārtni, kur vairākiem avotiem satekot rodas Gauja. Tur saulei rietot klausīsimies mūziķa Nila Īles grupas "Kanisaifa" saspēli ar dabas skaņām.

Katru klusuma pārgājiena dalībniekus aicinās ieklausīties sevī un dabā. Piedzīvot satikšanos ar sevi ceļā, palūkot savu "tapšanas" gaitu. Laidīsim ārā nemiera un satraukuma garu, ļausimies vējam mūs izvēdināt, koku šalkoņas stāstiem pildīt. Lai mūsu sirdspuksti atrod saskaņu dabas ritmos un skaņās. Lai šoreiz ceļš kalnā attīra no nevajadzīgā un atgriež pie tīriem pirmssākuma avotiem. Kalnā kāpt nozīmē vieglākam tapt.