Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Kultūra

Harija Potera teātra uzvedums gūst sešas "Tony" balvas

© Scanpix

Ņujorkā svētdien "Tony" balvu ceremonijā ar desmit godalgām, arī labākā mūzikla balvu, triumfēja mūzikls "The Band's Visit", otrajā vietā ar sešām balvām atstājot lugas "Harry Potter and the Cursed Child" iestudējumu.

Mūzikls "The Band's Visit" ir tapis pēc izraēliešu filmas ar tādu pašu nosaukumu motīviem, un tas vēsta par Ēģiptes policijas orķestri, kuram ir jāuzstājas kādā Izraēlas pilsētā, tomēr tas nejauši ir nonācis aplamā vietā. Stāsts par to, kā atšķirīgu kultūru pārstāvji spēj strādāt kopā, uzrunājis vairumu "Tony" vēlētāju.

"[Mūziklā] "The Band's Visit" mūzika sniedz cilvēkiem cerību un liek robežām izzust," saņemot labākā jaunā mūzikla godalgu, sacīja producents Orins Volfs. Pasaulē, kas "arvien vairāk sliecas uzsvērt mūsu atšķirības", izrāde sniedz vienotības vēstījumu, viņš piebilda.

"The Band's Visit" cita starpā saņēma labākā mūzikla godalgu, kā arī godalgas kategorijās "labākais aktieris mūziklā" un "labākā aktrise mūzikā", godalgas par labāko mūzikla režiju un libretu.

"Harry Potter and the Cursed Child" sešu godalgu vidū bija balvas par labāko lugas iestudējumu un režiju.

Lielbritānijā atjaunotais iestudējums "Angels in America" - drāma par AIDS, dzīvi un mīlestību 80.gados - saņēma trīs lielās godalgas, arī kā labākais atjaunotais lugas iestudējums, kā arī aktiermākslas godalgas Endrū Gārfīldam un Neitanam Leinam.