Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra

Atvadīsies no mirušās mākslinieces Daigas Putekles

© pixabay.com

Šodien Siguldā plkst.14.30 notiks atvadīšanās no mūžībā aizgājušās mākslinieces, ādas plastikas meistares Daigas Putekles, informēja Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) valdes priekšsēdētājs Igors Dobičins.

Atvadīšanās no mākslinieces notiks no viņas darbnīcas Pils ielā 25, Siguldā.

Putekle dzimusi 1956.gada 8.oktobrī. Viņa 1976.gadā beigusi Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolu, tagadējo Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu, bet Igaunijas Mākslas akadēmiju Tallinā absolvējusi 1981.gadā.

Māksliniece izstādēs piedalījās no 1977.gada, un viņas darbi eksponēti gan Latvijā, gan ārzemēs. LMS biedre māksliniece bija kopš 1987.gada, bet tās kombinātā "Māksla" strādājusi 80.gados.

Putekle arī vadījusi savu meistardarbnīcu Siguldā - "Daigas Putekles ādas mākslas darbnīca". Darinājusi dažādus ādas mākslas izstrādājumus - kārbas, sienas dekorus, dekoratīvas kompozīcijas, apģērbu dizainu, pievērsusies arī grāmatu iesējumiem u.c.

Mākslinieces daiļradi raksturo interese par ādas mākslas tehnisko apdari, eksperimenti ar formu un krāsu, smalku toņu gradācija, ģeometriski grafiski risinājumi un tēlniecisku, plastisku, modernisma stilistikā ieturētu formu meklējumi. Viņas darbi atrodas LMS muzejā, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un citviet.

LMS izsaka līdzjūtību mākslinieces tuviniekiem un kolēģiem.