Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra

TOP 9 vietas, kur aplūkot Pablo Pikaso mākslu

Vairāk nekā 50 000 mākslas darbu, tostarp 1885 gleznas, 7089 zīmējumi, 1228 skulptūras - tas ir ekstravagantā un ļoti ražīgā spāņu mākslinieka Pablo Pikaso atstātais mantojums. Iespaidīgos darbus vismaz vienreiz būtu jāapskata "dzīvajā".

Lūk, “National Geographic" ieteikumi muzejiem un izstādēm, kur aplūkojami Pikaso darbi.

Izstāde “Pikaso. 1932. Mīlestība, slava, traģēdija", “Tate Modern", Londonā (www.tate.org.uk)

Šī ir pirmā Pablo Pikaso izstāde “Tate Modern", tajā aplūkojamas vairāk nekā 100 gleznas, skulptūras un zīmējumi, kā arī ģimenes fotogrāfijas. Te pirmo reizi kopā izstādītas trīs neparastas gleznas, kurās attēlota Pikaso mīļākā Marija Terēza Valtere. Gleznas tapušas tikai piecu dienu laikā 1932.gada martā. Šis gads tiek dēvēts arī par Pikaso brīnumu gadu. Viņš tikko bija sasniedzis 50 gadu vecumu un uzsācis dēku ar daudz jaunāko Valteri, bet viņa sieva Olga Hohlova neko par šīm attiecībām nenojauta.

Lai gan Pikaso tiek uzskatīts par pašpietiekamu ģēniju, kurš ir bijis imūns pret tendencēm mākslā, izstāde atklāj, ka viņš bija apņēmies pierādīt savu nozīmīgumu laikā, kad daudzi jaunie sirreālisti uzskatīja, ka gleznas ir mirušas. Izstāde skatāma līdz 9.septembrim.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā