Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra

Par kārtību Dziesmu un deju svētkos rūpēsies arī Zemessardze

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Kārtības nodrošināšanā XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkos šogad tiks iesaistīta arī Zemessardze, puda svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Viņa skaidroja, ka, rīkojot šī gada svētkus, Dziesmusvētku Rīcības komitejā lemts to norises laikā iesaistīt arī Zemessardzes spēkus. Arī visām apsardzes kompānijām, kas svētkos nodrošinās kārtību, tikšot sniegta nopietna instruktāža. "Kopumā tiks novirzīti apjomīgi resursi, lai šie svētki būtu droši," uzsvēra Juhņēviča.

Gaidāmajos Dziesmusvētkos, pēc izpilddirektores teiktā, gaidāmi daudzi jauni drošības nosacījumi gan dalībniekiem, gan arī skatītājiem. Lai tos skaidrotu pēc iespējas plašākam iedzīvotāju lokam, pirms svētkiem iecerēta arī informatīva kampaņa.

"Daudz tiks runāts par drošību, kas šajos svētkos ir prioritāte. Jau pērn tika veikti grozījumi Dziesmusvētku likumā, saskaņā ar kuriem pasākuma laikā darbojas operatīvā vadības grupa, kas uzrauga un koordinē visus drošības pasākumus. Arī atbildīgie dienesti jau strādā pie drošības plāniem un risku vadības plāniem," sacīja svētku izpilddirektore.

Viņa norādīja, ka visi potenciālie svētku dalībnieki, kas iepriekš reģistrējās identifikācijas kartes saņemšanai, jau ir apstiprinājuši, ka piekrīt šiem noteikumiem.