Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra

Latvijas simtgadei veltīto deju lielizrādi "Abas malas" izrādīs uz unikālas skatuves

© Oskars Upenieks

Vērienīga, unikāla, personīga un mūsdienīga - tā īsumā var raksturot multimediālo deju lielizrādi "Abas Malas", kas notiks "Arēnā Rīga" un būs viens no kulminācijas pasākumiem Latvijas simtgadē - izrāde būs skatāma 17., 18. un 19.novembrī.

"Abas Malas" būs izrāde, kurā satiekas mūzika, deja un mūsdienu tehnoloģijas. Un kopā tiek stāstīts Latvijas, mūsu visu, stāsts. Katrs multimediālās deju izrādes vizuālās izteiksmes elements - horeogrāfija, scenogrāfija, gaismu režija, televīzijas kameru darbs un video projekcijas - tiek veidots kā vienots veselums.

"Tas ir simts gadus sens stāsts par mums pašiem - Latvijas cilvēkiem - un mūsu zemi, kuras dzīslās plūst laika upe Daugava. Tā nav vēstures stunda, bet personīgs pārdzīvojums un iespēja būt par nozīmīgu daļu no lielizrādes "Abas Malas"," tā projektu raksturo projekta radošā komanda.

Skatītājs varēs baudīt telpisku ilūziju, ko palīdzēs radīt īpaši veidota 2000 kvadrātmetru liela mākslas projekciju skatuve - šīs izrādes vajadzībām tiek radīta īpaša 360 grādu ekspozīcijas skatuve.

Kopumā lielizrādē piedalīsies Latvijā nebijis profesionālu dejotāju skaits uz vienas skatuves - ap 450 mākslinieki, kas pārstāv visdažādākos deju žanrus: profesionālo baletu, profesionālo laikmetīgo deju, tautas dejas un mūsdienu deju - sākot no hip hopa līdz sporta dejām.

Kopumā "Arēnā Rīga" visus koncertus varēs apmeklēt vairāk nekā 21 000 skatītāju, tāpat tas būs skatāms arī tiešraidē - Latvijas Televīzijā.