Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra

Iespējams, mainīs Dziesmu svētku programmu

© F64

Dziesmu un deju svētku rīkotāji mēneša laikā plāno izskatīt iespēju svētku programmā iekļaut deju lieluzveduma "Māras zeme" papildu koncertu, sacīja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Viņa skaidroja, ka papildkoncerta rīkošana tiks apspriesta Dziesmu un deju svētku mākslinieciskajā padomē 15.martā, savukārt 23.martā iniciatīvu izskatīs arī svētku Rīcības komiteja. Vasiļjeva norādīja, ka ideja par "Māras zemes" papildkoncertu svētku rīkotājiem radusies, izvērtējot iedzīvotāju, tostarp arī pašu potenciālo svētku dalībnieku ierakstus sociālajos tīklos.

Vasiļjeva uzsvēra, ka skaidrs lēmums par šāda papildkoncerta iekļaušanu svētku programmā tiks pieņemts ne ātrāk kā aprīlī. Taujāta, kā Latvijas Nacionālais kultūras centrs saskata šāda iespējama papildkoncerta iekļaušanu jau izsludinātā svētku programmā, un tā biļešu tirdzniecību, Vasiļjeva atbildēja, ka pirms svētku mākslinieciskās padomes un Rīcības komitejas sanākšanas uz šiem jautājumiem esot pāragri atbildēt.

Pašlaik deju lieluzveduma "Māras zeme" norises laiki ir tādi paši, kā izsludināts iepriekš - ģenerālmēģinājums Daugavas stadionā notiks 5.jūlijā plkst.20, bet koncerti - 6.jūlijā un 7.jūlijā plkst.20.

Svētku mākslinieciskajā padomē darbojas koru, deju, pūtēju orķestru, tautas lietišķās mākslas, tautas mūzikas mākslas, tradicionālās kultūras un profesionālās mūzikas nozaru pārstāvji, kā arī pašvaldību kultūras centru un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Savukārt svētku Rīcības komitejā darbojas ar svētku norisi saistīto ministriju deleģētās amatpersonas, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāvji, Rīgas domes amatpersonas, kā arī pārstāvji no citām iestādēm, kas saistītas ar svētku norisi. Saskaņā ar Dziesmu un deju svētku likumu, Rīcības padome izskata un pieņem lēmumus svētku sagatavošanas un norises jautājumos, kā arī nodrošina svētku rīkošanā iesaistīto institūciju darbības koordināciju.

Kā ziņots, sestdien, 3.martā, plkst.11 tika sākta vasarā gaidāmo XXVI Vispārējo Dziesmu un XVI deju svētku maksas pasākumu biļešu tirdzniecība. To saskaņā ar LNKC pērn sarīkotā iepirkuma konkursa rezultātiem nodrošina "Biļešu paradīze".

Biļešu tirdzniecības pirmajā dienā tika saņemts vairāk nekā miljons pieprasījumu pēc apmēram 95 000 biļešu, aģentūru LETA informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva. Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm. Pircēji tika apkalpoti lēni, un arī uz biļetes iegādi internetā nācās gaidīt vairākas stundas, turklāt daudzos gadījumos arī pēc ilgās gaidīšanas kāroto biļeti iegādāties neizdevās.

Līdz sestdienas vakaram tika pilnībā izpārdotas biļetes uz 17 no kopskaitā 19 Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.