Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra

Dziesmu svētkos vēlas gan dziedāt, gan diet, reģistrējušies 43 252 dalībnieki

© F64

Noslēgusies XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku potenciālo dalībnieku elektroniskā reģistrācija – šobrīd kopumā reģistrējušies 43 252 cilvēki.

Šāda elektroniskā pieteikšanās nepieciešama, lai dalībniekiem sagatavotu identifikācijas kartes. Tās tiks lietotas, lai iekļūtu pasākumu teritorijā, kalpotu kā bezmaksas biļete sabiedriskajā transportā un nodrošinātu pusdienu un vakariņu pieejamību. Savukārt apsardze tās varēs izmantot, lai pārbaudītu un noskaidrotu, vai cilvēks ieradies uz pareizo mēģinājumu vai pasākumu vietu.

Reģistrācijas laikā ir iezīmējušies vairāki jautājumi, kas skar dalībnieku ikdienu Dziesmu un deju svētkos: iespēja savienot dalību vairāku nozaru pasākumos, dalībnieku vēlme ņemt līdzi uz mēģinājumiem un koncertiem zīdaiņus un pirmsskolas vecuma bērnus, mēģinājumu grafiku sabalansētība, infrastruktūru ietilpība un kopējais dalībnieku skaits, skaidro svētku rīkotāju pārstāve Inga Vasiļjeva. Viņa norāda, ka deju lieluzvedumu Māras zeme ar dziedāšanu kopkorī Noslēguma koncertā Mežaparka Lielajā estrādē vēlas savienot 300 cilvēku. Rekordliels dalībnieku skaits grib dziedāt kopkorī (ap 17 000) Mežaparkā un dejot Daugavas stadionā (ap 18 800).

«Esam apzinājuši šos jautājumus, kas skar dalībnieku ērtības un labsajūtu svētkos. Mēs labi izprotam dalībnieku ieradumus un vēlmes. Ņemot vērā daudzos aspektus, ar kuriem šie jautājumi ir saistīti - vietu ietilpība, atjaunotie infrastruktūras objekti, stingras drošības prasības un apmācības, dalībnieku noslodze, mēģinājumu procesa komplicētība un mākslinieciskā snieguma kvalitāte -, pašreiz strādājam kopā ar speciālistiem un meklējam labākos risinājumus. Šos jautājumus skatīsim Mākslinieciskajā padomē un Rīcības komitejas sēdēs februārī un martā un par risinājumiem informēsim gan plašāku sabiedrību, gan arī Dziesmusvētku kopienu,» sola svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.