Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Kultūra

Noskaidro, Latgaliešu kultūras balvas "Boņuks" nominantus

© Publicitātes foto

Pasākuma organizatori paziņojuši Latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks 2017" nominantus 17 nominācijās sabiedrība un kultūras, mūzikas un literatūras kategorijās.

Šogad balvai pieteiktu pretendentu skaits sasniedzis 180. Nominācijai "Gada cilvēks kultūrā" ir pieteikts mūziķis un latgaliešu kultūras aktīvists Arnis Slobožaņins, mūziķe un skolotāja Guntra Kuzmina-Jukna, vēsturnieks Kaspars Strods, mūziķis, raidījumu un pasākumu vadītājs Kristaps Rasims un režisors un latgaliešu kultūras aktīvists Viesturs Kairišs.

Nominācijai "Gada notikums" pieteikts 4.pasaules latgaliešu saiets "Latgales simtgades kongress", Latgaliešu valodas nakts, Latgales mākslas svētki "Krāsas karogā", Latgales simtgades kongresa pasākumi no 1. līdz 7.maijam Rēzeknē, Daugavpilī un Preiļos, kā arī Latgales vērtību iekļaušana Nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā.

Apbalvojumam "Par latgaliešu valodas popularizēšanu" pieteikts bankas "Citadele" bankomāts latgaliešu valodā,

Grāmata "Kačeiša patmalis", Latvijas Radio raidījums "Latgolys stuņde", Lietotne "LMT Straume" ar latgalisko notikumu translāciju - Latgaliešu valodas nakts un Latgaliešu kultūras gada balva "Boņuks" un Vispasaules diktāts latgaliski.

Nominācijai "Gada amatnieks/saimnieks" pieteikta audēja Annele Slišāne, kebabnīcas "Hasans" (Preiļi) saimnieki Laura un Juris Vucāni, koka mēbeļu ražotājs un restaurators Staņislavs Maļkevičs, Rīgas kebabnīcas "Ausmeņa Kebabs" saimnieks Valters Murāns un tāšu meistars Jurijs Ivanovs.

Nominācijai "Gada sniegums vizuālajā mākslā" pieteikta Anneles Slišānes projekta "#100 deči Latvijai" izstāde Balvos un projekta aktivitātes, gleznotāju apvienība "V.I.V.A."" ar izstādes "Iemīlējušās Latgalē" aktivitātēm, Ivetas Vaivodes Latgalei veltītā fotoizstāde "Zobens lilijas", izdevums "Vitālijs Kalvāns Latvijas glezniecībā", kolekcijas monēta "Latgales kongress" un mākslinieces Ievas Jurjānes grāmata "Kačeiša patmalis".

Turpinājumu lasi nākamajā lapā