Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Kultūra

Labākā aktiera balvu Manhetenas īsfilmu festivālā ieguvis Aleksandrs Ronis

© Ekrānšāviņš no video youtube.com

Latvijas sēdvolejbola komandas uzbrucējs Aleksandrs Ronis starptautiskajā "Manhattan short" īsfilmu festivālā saņēmis labākā aktiera apbalvojumu par lomu filmā "Sarauj, Just!", liecina festivāla publiskotā informācija.

Filmas "Sarauj, Just!" režisors ir Pāvels Gumennikovs un tā ir balstīta uz patiesiem notikumiem par jaunu vīrieti ratiņkrēslā, kurš metas pakaļ zagļiem, kas viņa acu priekšā aplaupa kaimiņu meiteni. Festivālā Latvijā radītā īsfilma bija nominēta divas kategorijās - labākā īsfilma un labākais aktieris.

Gumennikova radītais darbs šajā vasarā guvis starptautisku atzinību vairākos kinofestivālos. Itālijā filma ieguvusi galveno balvu vienā no prestižākajiem bērnu un jauniešu filmu festivāliem - "Giffoni Film festival" un Austrālijas "Freshflix" īsfilmu festivālā uzvarējusi kategorijā - labākā filma, kas nozīmē, ka šī gada laikā to izrādīs vēl desmit valstīs visā pasaulē. Tāpat filma ieguvusi "Grand Prix" balvu Baltkrievijas lielākajā kinofestivālā "Kinosmena".

Atzinību skatītāju balvas formā filma saņēmusi "StonyBrook" filmu festivalā, "Sidewalk Film" festivalā un "Stella Adler Academy shor"t. Vienā no Oskara nominācijām kvalificējošajiem festivāliem "Hollyshorts film" festivalā "Sarauj, Just!" apbalvota nominācijā - labākā romantiskā filma.

"Manhattan short" šogad norisinājās 20 reizi un tā atlasē piedalījās 1615 īsfilmas no 75 valstīm, bet dalībai pasākuma programmā tika izvēlētas tikai 10. Programmā iekļautas filmas no deviņām valstīm - Sīrijas, Gruzijas, Šveices, ASV, Lielbritānijas, Jaunzēlandes, Itālijas, Spānijas un Latvijas.