Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Kultūra

MEŽAPARKĀ: Dārza svētki itāļu un spāņu ritmos

TRĪS TENORI. Jaunajā koncertprogrammā iekļautas arī Latvijas klasiskās vērtības – Dārziņš un Žilinskis. Lai radītu plašai sabiedrības daļai viegli uztveramu klasiskās mūzikas programmu, ir ieguldīts milzīgs solistu un instrumentālistu darbs, ko 25. augustā pirmo reizi varēsim dzirdēt Mežaparka Zaļajā teātrī © Foto: Anrijs POŽARSKIS

Vasaras izskaņā, 25. augustā, kultūras un atpūtas parka «Mežaparks» Zaļajā teātrī dārza svētku atmosfērā varēsim baudīt Raita Ašmaņa vadītā Jelgavas bigbenda un Latvijas tenoru Gundara Ruņģa, Naura Puntuļa un Miervalža Jenča tieši šim notikumam radīto koncertprogrammu «Mūžzaļās melodijas».

Pasākumu organizē SIA «Rīgas meži», kas ir ne tikai mežu, bet arī pilsētas parku un skvēru aprūpētājs. Šovasar Rīgā ir akcentēta pilsētas zaļā rota, kas ir mūsu pilsētas lepnums un gods. SIA «Rīgas meži» projektu vadītāja, speciāliste Inese Pētersone teic: «Vasarai aizejot, piedāvājam vēl mirkli kavēties atmiņās par Rīgas krāšņumu dārza svētku pasākumā Mežaparkā, kur reibinoša ziedu smarža savīsies ar izcilu mūziku. Klausītājus priecēs brīnišķīgs balss tembru skanējums, reibinošas džeza improvizācijas un neparasti ritmu un harmoniju salikumi.»

JELGAVAS BIGBENDS koncertē ar dažādiem solistiem un iesaistās azartiskos un drosmīgos projektos. Koncertprogramma kopā ar klasiskās mūzikas solistiem ir izaicinājums, kurā jāprot rast kompromisu un jāpaiet solītis tuvāk viens otram, radot nebijušu skanējumu / Publicitātes foto

Jelgavas bigbends Raita Ašmaņa vadībā ar Latvijas operas tenoriem pirmo reizi uz vienas skatuves muzicēja pirms gadiem pieciem Jelgavas pilsētas svētkos. Raitis Ašmanis stāsta: «Šāds mūziķu sastāvs kopumā pasaulē ir retums, jo uz vienas skatuves kāpj akadēmiskās un klasiskās mūzikas solisti un populārās mūzikas, šajā gadījumā džeza, mūziķi. Mums savstarpēji vajadzēja solīti paiet pretim viens otram, kā rezultāta tika radīta savdabīga solistu un mūziķu sinerģija. Darbs pie koncertprogrammas bija ļoti skrupulozs - vajadzēja izvēlēties mūziku, kas izaicinātu pašus un patiktu klausītājiem. Vairākiem skaņdarbiem ir izveidoti pat jauni aranžējumi. Ar Jelgavas svētkiem radīto programmu, kas pamatā bija balstīta uz spāņu ritmiem, koncertējām vairākās Latvijas vietās. Tagad esam izveidojuši programmu, kurā iekļaujas arī itāļu operu ārijas. Kopumā programmā ir mūzika, ko katrs vismaz reizi ir dzirdējis. Līdzās ļoti labi zināmiem skaņdarbiem un ārijām pa vidu ielikām arī mazāk zināmas, bet ļoti skaistas melodijas.» Gundars Ruņģis piebilst: «Kopā ar Miervaldi Jenču un Nauri Puntuli esam daudz koncertējuši gan Latvijā, gan uz ārvalstu skatuvēm. Sadarbība ar Jelgavas bigbendu uz laiku bija pierimusi, bet esam izveidojuši jaunu programmu, kas gan lielā mērā balstās uz jau iepriekš pieminēto spāņu mūzikas programmu, bet tā papildināta ar itāļu komponistu mūziku, kā arī Latvijas klasiķiem, piemēram, Emīla Dārziņa «Aizver actiņas un smaidi», Žilinska komponētajiem darbiem. Mēs ļoti priecājamies, ka būs izdevība koncertēt Zaļajā teātrī, jo, manuprāt, šī vieta ir lieliski piemērota vasaras koncertiem. Ceram, ka Dievs mūs palutinās arī ar labiem laika apstākļiem.»

Pavisam noteikti koncertā varēsim dzirdēt «Granada», «Siboney», «Besame Mucho», «La Ultima Noche», «What A Wonderful World», «My Way», «O Sole Mio» un daudzas citas aizrautīgas un emocionālas dziesmas, kas dvēselei liek dziedāt līdzi.