Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra

LABDARĪBAS PASĀKUMS. Teātra vecmeistari spēlēs kopā ar mūziķiem

AKTRISE UN PIANISTS. Astrīda Kairiša un Vestards Šimkus pirmdien, 5. jūnijā, satiksies uz vienas skatuves. Ikviens interesents aicināts būt klāt, lai pieredzētu, kas izšķilsies no šīs jaunās draudzības © Publicitātes foto

Pirmdien, 5. jūnijā, pulksten 19 jau ceturto gadu pēc kārtas mūzikas namā Daile notiks labdarības pasākums Es esmu – Latvijas teātra vecmeistaru atbalstam. Šogad, lai radītu unikālu teātra mākslas un mūzikas dialogu, uz vienas skatuves satiksies latviešu teātra skatuves leģendas un izcili mūziķi, kuri pārstāv dažādus mūzikas žanrus.

Pasākuma māksliniecisko virsvadību šogad piekritusi uzņemties Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa. «Pagājušogad pasākumā piedalījos, mūzikas nama Daile vestibilā cepot Silmaču pankūkas. Tad arī sajutu to īpašo auru, kas piemīt šim vakaram, kad satiekas dažādu paaudžu skatuves mākslinieki, satiekas dažādi laikmeti, lai atskārstu, ka kopīgā ir daudz vairāk nekā atšķirīgā,» stāsta lieliskā aktrise. Viņa atklāj, ka šogad uz Dailes skatuves satiksies divas pasaules - teātris un mūzika, vārds un melodija, teksts un skaņa. Tie būs septiņi ļoti dažādi radošie tandēmi, katrs ar savu skanējumu un rokrakstu. «Es šobrīd baudu izredzētību būt klāt un vērot, kā satiekas Elvīra Baldiņa un Laima Jansone, Astrīda Kairiša un Vestards Šimkus, Jakovs Rafalsons un Undertango, Ausma Kantāne un Shipsi, Rihards Rudāks un Goran Gora, Inta Tirole un Ints Teterovskis, piedaloties korim Balsis, Ģirts Jakovļevs un DaGamba. Es aicinu katru piedzīvot vēsturisko mirkli, kad septiņi Meistaru pāri, Ziedoņa vārdiem runājot, «spēlēsies, spēlēsies, kamēr sāks spēlēt».»

«Man ir prieks, ka Es esmu sāk veidoties par ikgadēju tradīciju, kas nozīmē satikšanos nu jau arvien plašākā nozīmē, un pasākums ir attīstījies ne tikai emocionālās amplitūdas, bet arī saturiskās dažādības ziņā,» saka uzveduma Es esmu rīkotāju pārstāve un teātra vecmeistaru atbalsta fonda Rampa valdes locekle Zane Dombrovska. Savukārt Rampas valdes priekšsēdētāja Anna Klēvere uzsver, ka darbs fondā ir brīvprātīga iniciatīva, un viņa priecājas par katru, kurš neatsaka palīdzību, jo ziedot var ne tikai naudu, bet arī laiku, idejas, enerģiju, atbalstu, prasmes un klātbūtni. Viņa norāda: uzreiz pēc pasākuma notiks izsole, kuras laikā savā īpašumā varēs iegūt ar teātri saistītas atmiņu lietas, ko pasākumam ziedojuši Latvijas teātra scenogrāfi un kostīmu mākslinieki - Anna Heinrihsone, Elita Patmalniece, Artis Bute un vairāki citi. Visi pasākumā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti Latvijas teātra vecmeistaru sociālā stāvokļa un veselības uzlabošanai: medikamentu iegādei, operāciju un rehabilitācijas izdevumu segšanai.