Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Kultūra

IESKATIES: Lielbritānijas senioriem pašiem sava augstskola

f64/att. ilustratīva nozīme © f64

Lielabritānijā ar pilnu sparu un aktivitāti darbojas senioru Universitāte. Tas nozīmē, ka jebkurš interesents vecāka gada gājuma gados var smelties jaunas zināšanas, turklāt kārtīgi izkustināt gurnus, apmeklējot vēderdeju nodarbības.

Šo iestādi pavisam noteikti nevar nosaukt par tipisko Universitāti, jo vecāka gada gājuma pretendentiem nav jākarto eksāmeni,kā arī mājas darbi ir katra gribēšanās pārziņā. Gada maksa sastāda vien no 10 līdz 20 angļu mārciņas. Teju katru gadu tiek veidotas jaunas grupas. Tostarp lielākajai grupai ir 3000 biedru, kas šobrīd atzīta lielāko grupu visā valstī, ziņo raidījums Bez Tabu

Ekrānuzņēmums no video/Bez Tabu

Zīmīgi, ka nereti pasniedzēji strādā bez atalgojuma kā prioritāti izvirzot lietderīgu laika pavadīšanu ar saviem līdzgaitniekiem, daloties ar savu uzkrāto pieredzi un zināšanām.

Šie kursi uztur prātu aktīvu, un tā nav vienkārša sēdēšana krēslā, mājās - manuprāt, tā ir brīnišķīga sajūta man un maniem laika biedriem, ka kaut kas aizņem mūsu prātus, komentē Lielbritānijs Universitātes students Džeofs Džonsons, kuram ir 69.gadi.