Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Kultūra

Absolventu takai vēl jāsaziedo 7 292,67 eiro

f64 © f64

Absolventu takai, kas priecēs apmeklētājus LU Botāniskajā dārzā, jau saziedoti 7 707,33 eiro. Lai savāktu nepieciešamos 15 000 eiro, takai vēl jāsaziedo 7 292,67 eiro, informēja LU Fonda izpilddirektore Laila-Kundziņa Zvejniece.

19.maijā Latvijas Universitātes (LU) Absolventu klubs sadarbībā ar partneriem - LU, LU Botānisko dārzu, LU Studentu padomi un LU Fondu - organizēja vēsturē pirmo LU Absolventu dienu - lielākos satikšanās svētkus! LU Botāniskajā dārzā vienuviet pulcējās vairāk nekā 600 viesu, lai baudītu sabiedrību, mākslu un mūziku.

LU/facebook.com

LU Absolventu kluba valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Brencis prezentēja LU Absolventu takas projektu, kas tiks īstenots par absolventu ziedojumiem. LU Absolventu taka iekļausies LU Botāniskā dārza attīstības redzējumā kā vieta, kurā atpūsties un pavadīt brīvo laiku. Tā vedīs uz centrālo objektu - absolventu pulcēšanās vietu - Zaļo teātri. Līdz šim projektu ir atbalstījuši vairāki simti LU absolventu gan mājaslapā ar pārskaitījuma palīdzību, gan arī ziedojot klātienē pasākuma laikā, kopumā saziedojot 7707,33 eiro. Kopējās projekta izmaksas plānotas ap 15 000 eiro, un katram absolventam vēl joprojām ir iespēja ziedot Absolventu takas izveidošanai. Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes Fonds un visa ziedotā summa tiks novirzīta ziedojuma mērķim. Administratīvās izmaksas ziedojuma administrēšanā tiek segtas no LU fonda līdzekļiem.

Atklāšanas laikā tika svinīgi parakstīts līgums starp LU un LU Absolventu klubu, tādējādi vēl vairāk stiprinot savstarpējo sadarbības saiti un paverot LU Absolventu klubam vēl plašākas iespējas LU sabiedrības dzīves organizēšanā, kā arī LU attīstības plānošanā, daloties ar savu pieredzi un viedokli.

Ar šo pasākumu tika iedibināta ikgadēja tradīcija, sveicot LU Absolventu kluba Gada biedru 2016. Šoreiz par sevišķiem nopelniem un līdzdalību Latvijas Universitātes Absolventu kluba darbā, veicinot LU ceļu uz izcilību, tika apbalvota LU absolvente Laimdota Straujuma.