Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra

KULTŪRA: Lekcija par Emīliju un Antonu Benjamiņiem

LEĢENDAS. Abi izdevēji miljonāri – Emīlija un Antons Benjamiņi Valdeķos. Lekcijā Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā būs iespējams uzzināt gan par laikraksta Jaunākās Ziņas darbības aizkulisēm, gan par slaveno pirmskara ikgadējo notikumu – Preses balli © Foto no grāmatas Antons Benjamiņš dzīvē un darbā, 1935

Nākamo otrdien, 7. martā, pulksten 17.30 Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā (Elizabetes ielā 57a, dz. 26, Rīgā) notiks Jāņa Akuratera muzeja galvenās speciālistes Mag. art. Mairas Valteres lekcija Preses balles un Latvijas preses magnāti 20. gs. 20.–30. gados Emīlija un Antons Benjamiņi.

Uz šo pasākumu ir vērts doties gan leģendāro latviešu miljonāru faniem, gan pērnā gadsimta 20. un 30. gadu latviešu mediju cienītājiem, jo Maira Valtere stāstīs kā par Antona Benjamiņa un Emīlijas Benjamiņas personībām un dzīves gaitām, tā par laikraksta Jaunākās Ziņas darba aizkulisēm. Īpaša tēma būs abu Benjamiņu personību loma leģendārās Preses balles norisēs. Šī pasākuma tradīcija sākās 1922. gadā un turpinājās katru gadu decembrī vai februārī līdz pat 1939. gadam.

Pirms priekšlasījuma interesentiem būs iespējams iepazīties ar muzeja pastāvīgo ekspozīciju un izstādi Izgaisušo prieku ainas. Preses balles Rīgā 20. gs. 20.-30. gados. Lekcijas tēma cieši saistīta ar šo izstādi, jo slavenā Benjamiņu dzimta bija dāsna Preses balles atbalstītāja un viena no sava laika lielākajām kultūras mecenātēm, savukārt rakstnieks Jānis Akuraters darbojās Preses balles organizēšanas komitejā.

Pošoties uz šo priekšlasījumu, ņemiet vērā muzeja izmērus! Uz pasākumu jāpiesakās iepriekš pa tālruni 67 288800 vai e-pastā sbm@lnmm.lv. Biļešu cenas pieaugušajiem - 3 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem - 1,50 eiro.