Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra

Sākusies pretendentu pieteikšana apbalvojumam Laiks Ziedonim

APBALVOJUMAM Laiks Ziedonim pretendenti var gan pieteikties paši, gan tikt pieteikti līdz šā gada 24. februāra pulksten 17 fonda mājaslapā laiksziedonim.lv. Pretendentus izvērtēs vizionāri – cilvēki, kuri ir kompetenti nomināciju jomā, pārredz un pārzina nozares aktualitātes. Apbalvojuma nominanti tiks paziņoti aprīlī © Publicitātes foto

Imanta Ziedoņa fonds Viegli jau ceturto gadu izsludinājis pieteikšanos apbalvojumam Laiks Ziedonim. Laureāti tiks paziņoti cildināšanas ceremonijā 3. maijā – Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā.

Apbalvojums Laiks Ziedonim nemainīgi tiks pasniegts piecās nominācijās: zinātnē (Taureņu uzbrukums), novadpētniecībā (Kedas), bērniem un jauniešiem (Rabarbers), tautsaimniecībā (Zemi es mācos) un par dzīvi literatūrā (Bize).

Fonds Viegli šo apbalvojumu iedibinājis 2014. gadā, lai iedvesmotu, novērtētu un cildinātu jaunradi, kā arī dzejniekam Imantam Ziedonim svarīgās vērtības - izcilību, degsmi, sūtību, stāju, veiksmi un savpatību. Līdz šim apbalvojumu, ko atbalsta mecenāti Boriss un Ināra Teterevi, nodrošinot katras nominācijas laureātam naudas balvu trīs tūkstoš eiro apmērā, saņēmuši 15 laureāti no dažādiem Latvijas novadiem.

«Mēs meklējam cilvēkus, kuriem ir griba radīt izcilus darbus, kā arī stāja, veiksme un savpatība tos novest līdz galam. Jau trīs gadus apbalvojums Laiks Ziedonim palīdz mums satikt un iepazīt šādus cilvēkus, kuri iedvesmo un iegulda savas zināšanas un darbu Latvijas attīstībā. Aicinām ikvienu pieteikt savu apbalvojuma pretendentu, lai mēs - sabiedrība - mācītos novērtēt mūsu līdzcilvēku pieredzi un cildināt viens otru par paveikto un izcilām personības vērtībām,» aicina fonda Viegli padomes priekšsēdētāja Žaneta Grende.