Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra

Apgāds "Jumava" laidīs klajā "Latvijas Bobsleja olimpiādes"

© Publicitātes foto

Apgāds „Jumava” laidīs klajā unikālu Daiņa Caunes un Māra Zemberga grāmatu „Latvijas Bobsleja olimpiādes” sastādītājs Guntis Keisels. Šī grāmata uzskatāma par faktiski vienīgo dokumentālo materiālu par bobsleja attīstības vēsturi Brīvās Latvijas laikā.

Grāmatā „Latvijas bobsleja olimpiādes” apkopota informācija par Latvijas bobsleja kā sporta veida izveides pirmsākumiem, pirmajiem mēģinājumiem, tā attīstību un sasniegumiem no laikiem, kad mūsu sportisti vēl startēja PSRS komandu sastāvā līdz mūsdienām un panākumiem neatkarīgās Latvijas laikā. Tāpat tajā apkopota informācija par entuziastiem - pirmajiem sportistiem un viņu ieguldījumu šī sporta veida attīstībā, arī par Siguldas bobsleja trases celtniecību, kā arī pirmā boba būvniecību.

Grāmatas īpašā vērtība ir apjomīgie statistiskas dati gan par Olimpiādēm, to dalībniekiem un uzvarētājiem, ko papildina melnbaltās un krāsainās fotogrāfijas.

„Šķiet, neviens cits olimpiskais sporta veids Latvijā nevar lepoties ar tādu “es varu”, kāds ir mūsu bobsleja zvaigznēm. Ja gribi būt pirmais, jāstrādā vaiga sviedros, un mēs esam pirmie. Mūsu bobslejisti dominē pasaules līmenī — mērķtiecīgi, apņēmīgi un ar savu “es varu”, izcīnot mums kā valstij tiesības sevi dēvēt par bobsleja lielvalsti. Mēdz teikt, ka neesot mazu valstu, esot tikai mazi sapņi. Ar spēcīgām, apņēmīgām personībām, kuras uzdrīkstas sapņot plašāk, sapņi kļūst par realitāti. Un mazas valstis kļūst par lielvalstīm,” grāmatas ievadā raksta Jānis Kols, Latvijas Bobsleja un Skeletona federācijas prezidents.

Grāmatas prezentācija paredzēta 4. oktobrī Rīgas Sporta muzejā (Alksnāja ielā 9) plkst.13:00.

Īpašais viesis Valsts prezidents - Raimonds Vējonis.

Grāmata izdota ar SIA „Arčers” un SIA „Binders” finansiālu atbalstu.