Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra

Laikmetīgās mākslas muzejam izraugās poētisku risinājumu

© Publicitātes foto

Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja (LLMM) metu konkursa žūrija par atbilstošāko piedāvājumu topošā muzeja veidolam atzinusi Lielbritānijas arhitektu biroja Adjaye Associates un viņu Latvijas partneru AB3D tandēmā radīto darbu.

Ar konkursa uzvarētāju notiks sarunas par līguma nosacījumiem, un paredzams, ka līdz 2016. gada beigām LLMM fonds parakstīs līgumu ar arhitektu biroju, lai 2017. gadā sāktu darbu pie muzeja projekta izstrādes un 2018. gadā New Hanza City teritorijā sāktu muzeja ēkas būvniecību.

Žūrijas vērtējumā Adjaye Associates izstrādātais projekts ir «izceļams kā skaista un poētiska atbilde uz metu konkursa grūto uzdevumu». Bet LLMM metu konkursa žūrijas priekšsēdētājs Deivids Bikls uzteicis Adjaye Associates un AB3D piedāvājumu, norādot, ka tas ir ne vien elegants konkursa uzdevuma risinājums, bet arī ļoti atbilstošs Latvijas klimatiskajiem apstākļiem: «Komanda veiksmīgi izmantojusi dzidro un maigo ziemeļu gaismu, kas bijis galvenais darba iedvesmas avots, ar tās palīdzību akcentējot telpas organizāciju un daudzveidību. Ēkas apjoms rezonē ar tradicionālo vietējo arhitektūru un piedāvā elastīga plānojuma telpu grupas ar pamanāmu un uzrunājošu ieeju. Paredzams, ka atvērto un mājīgo muzeja veidolu novērtēs tā apmeklētāji un muzejs būs topošā kvartāla rota.