Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Kultūra

Noskaidroti "Zelta mikrofona" pretendenti kategorijā "Radio hits"

© F64

Apkopojot Latvijas radiostaciju atskaites, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) noskaidrojusi piecas Latvijā radītās dziesmas, kas pretendē uz Mūzikas ierakstu gada balvu Zelta Mikrofons 2015 kategorijā Radio hits. Balvai izvirzīti Dons, The Sound Poets, Prāta Vētra un Musiqq.

Lai noteiktu nominantus kategorijā Radio hits, LaIPA apkopo datus par dziesmu atskaņojumu Latvijas radiostacijās 2015. gadā. Visvairāk atskaņotās dziesmas pēc to skanēšanas biežuma tiek reizinātas ar radiostaciju reitingiem. Pieciniekā var iekļūt dziesmas, kas skanējušas vismaz trīs radiostacijās. Uz Radiohita balvu pretendē tikai tie ieraksti, kas ierakstīti, reģistrēti un publicēti laika posmā no 2014.gada 1.decembra līdz 2015.gada 1.decembrim.

Balstoties uz šiem datiem, Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienība 2015. gada balvai kategorijā Radio hits izvirzījusi:

Skats no augšas - The Sound Poets

Pašā ielas galā - Dons

Ziemu apēst - Prāta Vētra

Dieviņš - Dons

Kad ar pietiekami nepietiek - Musiqq

Liena Grīna, LaIPA izpilddirektore atzīst: "Latvijā pieaug to radiostaciju skaits, kas atskaņo arī Latvijā radītas fonogrammas, sniedzot mūziķiem iespēju tikt pamanītiem. Pērn vasarā veiktajā LaIPA Mūzikas patēriņa indeksa pētījumā 48% iedzīvotāju pauda viedokli, ka Latvijas mūzika kvalitātes un izpildījuma ziņā spēj konkurēt ar ārvalstu mūziku, bet 45% patiktu, ja arī radiostacijās biežāk skanētu Latvijā radīti hiti. Apsveicu "Radiohita" nominantus - Dons, Musiqq, Prāta Vētra un The Sound Poets -, kas spējuši iekarot radiostaciju frekvences un gaidām 15.martu, lai paziņotu, kuru dziesmu klausītāji dzirdējuši visbiežāk".

15.martā, Latvijas Nacionālajā operā, krāšņā ceremonijā "Zelta Mikrofons" svinēs 20 gadu jubileju un pasniegs 20Zelta Mikrofonus. Svētku ceremonijai būs iespējams sekot līdzi kanālā LNT un Kanāls 2, kā arī portālā www.skaties.lv.

Atgādinām, ka līdz 6.martam ikvienam ir iespēja nobalsot par savu t/p Alfa gada dziesmu un noteikt, kurš mūziķis iegūs Zelta Mikrofonu šajā kategorijā.

Mūzikas ierakstu gada balvu Zelta Mikrofons organizē Latvijas skaņu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība (LaMPA) sadarbībā ar Latvijas Izpildītāju un producentu apvienību (LaIPA) un Latvijas Republikas Kultūras ministriju. Ģenerālsponsors - SMScredit.lv. Sponsors tirdzniecības parks Alfa.