Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra

KULTŪRA: Zinību stundas Dailes teātrī

© dailesteatris.lv

Pirmdien, 2. novembrī, plkst. 18.30 Dailes teātra Kamerzālē ar Latvijas Kultūras akadēmijas profesora Ivara Bērziņa lekciju Teātris caur kases lodziņu: rituāls, forma un ekonomika tiks atklātas Zinību stundas. Šis projekts ir Dailes teātra dāvana skatītājiem savā 95 gadu jubilejas sezonā.

Sezonas laikā vienpadsmit pirmdienās notiks tikšanās ar personībām, kas savā pieredzē, zināšanās un pārdomās gatavi dalīties ar visiem interesentiem, kam svarīgs un būtisks ir notiekošais teātra un kultūras telpā Latvijā un pasaulē.

Pirmajā Zinību stundā filozofijas doktors un Starptautiskās mediju un kultūras menedžmenta maģistrantūras vadītājs Ivars Bērziņš atbildēs uz jautājumiem, kāpēc teātris nevar būt pelnošs un vai privāts atbalsts komercializē teātri un tā repertuāru?

16. novembrī pieredzē un zināšanās dalīsies arhitektūras un dizaina kritiķe Ieva Zībārte (Arhitektūra, interjers un stils 20. gs. populārajā kultūrā), 30. novembrī – teātra kritiķe Silvija Radzobe (Kā raksta un kā lasa teātra recenzijas), 21. decembrī – mākslas zinātniece Sarmīte Sīle (Skatuves telpa – audekls mākslai), 18. janvārī – kultūras projektu producente Leonarda Ķestere (Recepte perfektam pasākumam), 22. februārī – režisors Andrejs Žagars (Opera – teātris – pasaule), 29. februārī – stepa dejas pedagogs Māris Pūris (Stepa deja (Tap dance) pasaulē un Latvijā), 14. martā – Dailes teātra grima māksliniece Baiba Bindemane (Tēla radības), 4. aprīlī – multimediju mākslinieks Artis Dzērve (Multimediālā dimensija), 11. aprīlī – trupas un izrāžu vadītāja Indra Laure, sufliere Anita Siliņa, kostīmu pārzine Ivonna Straume un rekvizitore Gunta Sakša (Teātra neredzamās profesijas), 16. maijā – žurnālists Ivars Kleins (Aktieru pārtapšana mākslas darbā).

Bezmaksas ielūgumus uz pirmo Dailes teātra Zinību stundu var saņemt visās Biļešu paradīzes kasēs. Vietu skaits ierobežots, tāpēc viens interesents var saņemt divus ielūgumus. Lekcijas aptuvenais ilgums būs pusotras stundas.