Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Kultūra

Kamēr... dodas koncerttūrē

Filipīnas, Taivāna un Ķīna ir šīs vasaras pieturpunkti kora Kamēr… koncertu plašajā ģeogrāfijā © Publicitātes foto

Iespaidīgā Āzijas koncerttūrē devies jauniešu koris Kamēr…, kurš šogad atzīmē savu 25. pastāvēšanas jubileju.

Trofejām un panākumiem bagātais, Eiropā augstu vērtētais amatierkoris vispirms devies uz Filipīnu galvaspilsētu Manilu, kur mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā sāks tūri pa Āzijas valstīm.

Kā informē Kristīne Zvirbule, tūres ietvaros paredzēts viesoties trīs valstīs, piedalīties trīs festivālos un meistarklasēs iepazīstināt ar Latvijas un Baltijas kora mūziku. Koncertos koris izpildīs Ē. Ešenvalda, P. Vaska, A. Pērta, V. Tormisa, V. Miškiņa, P. Plakida u.c. komponistu oriģināldarbus, kā arī latviešu tautasdziesmas no projekta Amber songs dažādu valstu komponistu apdarēs.

Vispirms Kamēr... viesosies Filipīnās, kur piedalīsies Andrea O. Veneracion starptautiskajā koru festivālā. Diriģents Jānis Liepiņš tajā darbosies arī konkursa žūrijas sastāvā, bet koris festivāla izskaņā sniegs divdaļīgu koncertu nozīmīgākajā Filipīnu koncertzālē – Filipīnu Kultūras centrā.

Pēc tam koris Kamēr... posīsies uz Taivānu, jo ir uzaicināts kā viens no īpašajiem dalībniekiem Taipejas Starptautiskajā koru festivālā. Šī festivāla ietvaros paredzēta kora uzstāšanās ne tikai galvaspilsētā Taipejā, kur gaidāmi trīs nozīmīgi koncerti un meistarklase, bet arī citās Taivānas pilsētās, kuru klausītāji tiks iepazīstināti ar Kamēr... atskaņoto mūziku. Tūre noslēgsies Ķīnas galvaspilsētā Pekinā. Kamēr… uzstāsies Nacionālajā Izpildītājmākslu centrā, šīs organizācijas Augusta koru festivāla ietvaros sniedzot divdaļīgu koncertu un izpildot Baltijas kormūzikas programmu. Pirms došanās tālajā ceļā diriģents Jānis Liepiņš teica: «Āzijas reģions ir ļoti aktīvs un redzams kormūzikas arēnā, ko apliecina gan šo valstu kolektīvu regulārā piedalīšanās un arī lauru plūkšana dažādos starptautiskos konkursos Eiropā, gan arī daudzu starptautisku festivālu organizēšana savā reģionā. Latvija kā Dziesmu svētku un koru kultūras valsts ar saviem sasniegumiem šajā nozarē patiešām var lepoties, un mūs par to pozitīvā nozīmē apskauž visā pasaulē. Esam priecīgi un pagodināti, ka tieši mūs uzaicināja būt par Baltijas koru kultūras vēstnešiem trīs lieliski festivāli.».