Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Kultūra

Brīvdienu ceļvedis

© Publicitātes foto

Idejas brīvdienām

BALSIS UN TORONTO BĒRNU KORIS

RKTMC Mazā ģilde Lielajā zālē 4. jūlijā pulksten 20 jauniešu koris Balsis Inta Teterovska vadībā uzstāsies kopā ar Toronto labākā bērnu kora (Toronto Children’s Chorus) kamersastāvu. Koncertā skanēs K. Debisī, J. Brāmsa, J. S. Baha, F. Mendelszona, V. Miškina, kā arī vairāku Baltijas komponistu darbi. Ieeja bez maksas.

ĒNU DEJU IZRĀDE

4. jūlijā pulksten 17 un 20 Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrādi piedzīvos deju studijas Happy Dance Studio pavasara sezonas noslēguma ēnu deju izrāde Četri elementi, kurā īpašo viesu statusā piedalīsies ritma meistars un perkusionists Nils Īle un mūziķi Lauma Kazāka un Ilmārs Šterns. Izrādē būs vērojamas dabas spēku, cilvēka emociju, ritma un ēnu maģiskās saspēles. «Ūdens, uguns, zeme un gaiss – četras dabas stihijas – izrādē kļūst par elementiem, kas māca tuvoties līdzsvaram starp ļaušanos un stabilitāti, pamatu sakārtošanu, starp pārliecību, uzdrīkstēšanos un iejūtību, sapratni. Četri elementi ir stāsts par cilvēka ceļu pretī liktenim, par personīgajiem dēmoniem un izraušanos no ikdienišķās vides, par izvēlēm, kas jāizdara, par dzīves mācībām, ko varam gūt no apkārtējiem.»

Izrādi veido skatuves un kustību režisori Līva Gudule un Mārtiņš Līdaks, un tajā būs vērojamas Diānas Daukstes multimediju projekcijas un Rūdolfa Grūbes veidotie specefekti. Izrādē piedalīsies Happy Dance Studio dejotāji.

BAHA KAMERMŪZIKAS FESTIVĀLA KONCERTS

5. jūlijā pulksten 18 Jaunmoku pils Dārza svētku laikā notiks Baha kamermūzikas festivāla vasaras koncerts. Tā īpašais viesis būs spāņu izcelsmes baroka mūziķis Rafaels Bonavita, un viņa interpretācijā būs iespēja dzirdēt gan J. S. Baha skaņdarbus, gan temperamentīgu spāņu un Ekvadoras mūziku. Latvijas mūziķus koncertā pārstāvēs festivāla ansamblis, kurā muzicēs Rīgas saksofonu kvarteta dalībnieks un duduka meistars Ainars Šablovskis, Latvijas Nacionālās operas un ansambļa Trio SILK mūziķes Ieva Šablovska (arfa) un Sondra Lejmalniece (flauta).

DĀRZA SVĒTKI JAUNMOKĀS

Jaunmoku pils Dārza svētki svētdien sāksies pulksten 13 ar mūziķes Ingas Karpičas muzikālo meditāciju Dvēseles dziesma. Pēc tam notiks teologa Gunta Kalmes un kultūras socioloģes Dagmāras BeitneresLe Gallas saruna par latvieti mūsdienu Latvijā. Svētku laikā būs apskatāmas trīs izstādes: Imanta Lancmaņa Piektais bauslis. Revolūcija un karš, Vecmoku mākslinieces Gerdas Stūres Laipnie ļaudis un Anitas JansonesZirnītes meditatīvā izstāde Rakstu zīmes ainavā.

KINO KULDĪGĀ

Kuldīgas Starptautiskā glezniecības plenēra laikā piektdienas un sestdienas vakarā brīvdabas kinoteātrī Goldingen Knight Cinema Pils parkā tiks demonstrēta spēlfilmu un dokumentālo filmu programma, kas veltīta stāstiem, kad mākslinieciskus izpausmes veidus izmanto sociālpolitiskā aktīvismā, kā arī laikmetīgās mākslas pasaules izpētei. 3. jūlijā pulksten 23 būs iespēja noskatīties Unas Meibergas dokumentālo filmu Mākslas muzejs, kas veltīta Latvijas Nacionālajam mākslas muzejam tā 100 gadu jubilejā. Pēc tam pulksten 23.30 tiks demonstrēta filma Bugī Vugī (Boogie Woogie, Duncan Ward). Sestdien pulksten 23 tiks rādīta dokumentālā filma Vēja ķērāji (Pixadores, Amir Escandari) par Sanpaulu ielu māksliniekiem.

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā. Ieeja bez maksas.