Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra

Biļetes uz deju lielkoncertiem jau izķertas

© F64

«Pirmajās divās biļešu tirdzniecības stundās pārdotas 21 145 biļetes uz skolēnu dziesmu un deju svētku pasākumiem, bet telefoniski rezervētas 4811 biļetes,» SAKA svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva un Neatkarīgajai atzīst, ka interese par pasākumu apmeklēšanu ir liela, taču izticis bez ažiotāžas, piebilstot, ka statistika rāda: līdz šim 57% no visām nopirktajām biļetēm ir iegādātas interneta veikalā, bet 43% – Biļešu paradīzes kasēs.

Sestdien, 23. maijā, sākās biļešu pārdošana uz XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumiem, un dienas laikā vairāk nekā puse no visām pieejamajām biļetēm jau bija izpārdotas. Vairs nav biļešu uz deju lielkoncertiem un ģenerālmēģinājumu, bet vēl var tikt uz citiem maksas sarīkojumiem, arī uz noslēguma koncertu Mežaparkā, informē svētku rīkotāji.

Jau uz biļešu pārdošanas sākumu sestdien pulksten 11 pie kasēm veidojās 20 līdz 30 cilvēku garas rindas, neliels sastrēgums bija arī interneta vidē, taču pēc 15 minūtēm tas likvidēts, un pircēji ātri tika pie kārotajām biļetēm uz izvēlētajiem pasākumiem. Visātrāk ierobežotā biļešu skaita dēļ izķertas biļetes uz deju lieluzveduma koncertiem un ģenerālmēģinājumu, tautas deju kolektīvu laureātu koncertu un mūsdienu dejas lielkoncertu 7. jūlijā pulksten 19. Vēl svētdien bija biļetes uz noslēguma koncertu un tā ģenerālmēģinājumu Mežaparkā, tautas mūzikas, pūtēju orķestra, simfoniskās mūzikas un kokļu mūzikas koncertiem, mūsdienu deju lielkoncertu 7. jūlijā pulksten 12 un tā ģenerālmēģinājumu 6. jūlijā pulksten 17, kā arī citiem pasākumiem.

Šodien apkopos jaunākos «rezultātus», bet informācija liecina, ka jau sestdienas vakarā bija pārdotas vairāk nekā puse no visām biļetēm.

I. Vasiļjeva arī norādīja, ka vienā pirkuma reizē pircējam uz vienu pasākumu iespējams nopirkt līdz astoņām biļetēm. Pērkot biļetes internetā, iegādāties uzreiz varēs līdz astoņām biļetēm. Tās var rezervēt arī telefoniski.

«Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku biļešu politika ir vērsta uz pieejamību dažādām iedzīvotāju grupām. Vēlamies uzsvērt, ka ļoti daudz notikumu būs bez maksas, lai jebkuram interesentam būtu iespēja sajust īpašo svētku gaisotni. Savukārt uz maksas pasākumiem lielākais biļešu daudzums maksā 2, 4 un 6 eiro, bet skolēni, uzrādot skolēnu apliecību, un daudzbērnu ģimenes ar 3+Ģimenes karti biļetes varēs iegādāties ar 20% atlaidi. Bērni līdz septiņu gadu vecumam, ja viņiem nebūs nepieciešama sēdvieta, pasākumus varēs apmeklēt bez maksas. Arī visi svētku dalībnieki, uzrādot dalībnieka karti, varēs vērot noslēguma koncertu un tā ģenerālmēģinājumu Mežaparka Lielajā estrādē,» par biļešu politiku skaidroja svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

Jāatgādina, ka XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, tajos piedalīsies apmēram 37 000 dalībnieku.