Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra

RECENZIJA: "Tesa” - "Ghost”

© publicitātes foto

Progresīvā „postmetāla” un/vai eksperimentālās ģitārmūzikas trio „Tesa” piektais studijas albums, kas seko divām mazajām platēm „Tagad” (2006) un „Nekad” (2007), kā arī pilnajiem albumiem „Heartbeatsfromthesky” (2008) un „IV” (2012).

 „Ghost” izdots ierobežotās 300 eksemplāru CD un 2xLP tirāžās (tomēr veikalos uzejams tas ir). Ieraksts tapis „Hodila Records” Valmierā un „Sound Division Studio” Rīgā, piedaloties Ģirtam Laumanim jeb Lomikam, kurš ierakstu arī miksējis. Savukārt māsterējis to diezgan pazīstamais Džeimss Plotkins savā studijā „Plotkin Works” Filadelfijā. Jāpiebilst, ka trio „Tesa” spēlē veido Jānis Burmeisters (ģitāra), Kārlis Tone (basģitāra, vokāls) un Dāvis Burmeisters (bungas, vokāls). Lai gan „Tesa” nav bieži viesi koncertos (protams, ka uz glancēto žurnālu vākiem vai šo izdevumu iekšlapās viņus neatradīsiet vispār), tomēr viņiem ir savs noturīgs fanu pulks, turklāt arī ārpus latvju zemes robežām. Jāpiebilst, ka mūzikas veikala „Randoms” februārī pārdotāko latviešu albumu topā „Tesa” bija desmitniekā!

PAR. Kārtīgs „vēnu griežamais” skaņu materiāls, lēns un pamatīgs kā devītais vilnis, tas izbirstēs jūs no/ar skumjām un pārdomām no viena gala līdz otram! Ir redzēts cilvēkus no sirds fanojam par šo brigādi, un tas nudien ir pa īstam!

PRET. Ar depresiju sirgstošiem indivīdiem „Tesas” kompozīcijas labāk nelietot. Bez tam – ja nu veselīgi „pagruzīties”, tad, šķiet, labāk to tomēr darīt „SoundArcade” vai „Frailty” dziesmu pavadījumā. Kaut kā grūti uztvert šāda stila instrumentālos skaņdarbus, prasās vokāls (nelielās devās gan tas te ir), bet tas, protams, ir dziļi subjektīvi.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.