Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra

Jelgavā sestdien norisināsies piena paku laivu regate

© F64

Sestdien, 30.augustā, Jelgavā ikviens gaidīts vērot Eiropas lielāko piena paku peldlīdzekļu parādi jeb "XII BALTAIS Piena paku laivu regati" Lielupē.

XII BALTAIS Piena paku laivu regate solās būt īpaši spraiga, savu dalību ir pieteikušas 40 komandas. Dotajā brīdī visas komandas aktīvi strādā, lai jau sestdien ikvienam interesentam atrādītu savu veikumu un kuģotu Lielupes ūdeņos. Uz starta līnijas stāsies gan komandas, kas kuģi būvē pirmo reizi, kā arī tādas, kurām deviņu gadu pieredze. Kā atzīst pieredzējušie dalībnieki: "Āķis ir lūpā!

Skatītāji pasākuma norisi varēs vērot no gājēju Promenādes no plkst.14.45, kad sāksies visu komandu prezentācijas un priekšnesumui. Lielupes krastā varēs arī uzzināt piena paku laivu būvniecības inženiertehniskos risinājumus.

Savukārt plkst. 16.00 BALTAIS Piena paku regates dalībnieki dosies trijos parādes braucienos un ātrumsacensībās līdz Lielupes tiltam.

Vakara noslēgumā, kad kuģi, pietauvoti krastā, no plkst. 19.00 visi aicināti uz Uzvaras parku, lai uzzinātu, kurai komandai žūrijas komisija piešķirs godalgotas vietas septiņās dažādās nominācijās - Oriģinālākā laiva, Visatraktīvākā komanda, Saldais krējums, Ātrākā laiva, Treknākais piena plosts, Inovatīvākā laiva vai "Pilnīgs sviests". Pēc apbalvošanas - jautras dejas ar regates dalībniekiem un grupām - "PER", "Linga" un "Colt".

Apmeklētāju ērtībām, regates laikā tiks organizēta automašīnu stāvvieta pļavā pretī Jelgavas pilij. Transporta kustības karte www.jelgava.lv