Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Kultūra

Liepājas Karostas cietums aicina uz Muzeju nakti

© Alla Dmitrijeva

17.maijā noslēgsies starptautiskās akcijas "Muzeju nakts" trīs gadu cikls, kurā tiks godināta sarkanā krāsa - dzintars. Liepājā vairāki muzeji šīs akcijas ietvaros vērs durvis un aicinās apmeklētājus izbaudīt īpašu kultūras programmu, ieskaitot Karostas cietumu un "Liepājas Valsts tehnikuma" ekspozīciju.

Liepājas Karostas cietums sākot no 20.00 vakarā piedāvās programmu "Karostas cietums sarkanā dzintara gaismā", kas apmeklētājiem dos iespēju apmeklēt cietuma bufeti un no padomju laika bufetniecēm nopirkt autentiskus Karostas suvenīrus. Darbosies Vojentorgs un izbaudīt īstu cietuma atmosfēru palīdzēs pārģērbšanās un fotogrāfēšanās dažādu laikmetu militārajos tērpos. Interesentiem būs iespēja noskatīties īsfilmu par Karostas būvniecību un vēsturi, kā arī klausīties dziesminieces Lauras Bicānes priekšnesumu. Vakara izskaņā, kas būs pusnaktī, cietuma pagalmā būs iespēja vērot cirka studijas "Beztemata" uguns šovu.

Domājot par liepājnieku un pilsētas viesu nokļūšanu Karostas cietumā, Liepājas sabiedriskais transports 17.maija vakarā piedāvā papildus reisus 7. maršruta autobusam no Kuršu ielas līdz Atmodas bulvārim un atpakaļ, kas būs bez maksas. No Kuršu ielas pirmais papildus reiss aties 22.15, bet nākamais reiss uz Atmodas bulvāri dosies 23.25. No Atmodas bulvāra autobusi aties 22.50 un 00.25.

Savukārt, savu pirmo ekspozīciju "Muzeju naktī" ar nosaukumu "Sarkanais vilina, virpuļo, vizuļo" vai "Tehnikuma muzeja pirmā nakts" piedāvās PIKC "Liepājas Valsts tehnikums". Tehnikuma muzejs savu darbību 18.00 sāks ar ekspozīcijas atklāšanu, absolventu tikšanos, un jauniešu izgatavotā braucamrīka "No vakardienas rītdienā" prezentāciju. Bērni būs aicināti piedalīties radošajā darbnīcā un lielajā ķīmijas eksperimentā. Apmeklētājiem būs iespēja vērot ielu vingrotāju paraugdemostrējumus, kā arī iesaistīties čigānu dejās un nogaršot "Marikļu". Uzstāsies arī jauniešu deju kolektīvs "Odziņa", bet programmu plkst. 20.00 noslēgs Valsts tehnikuma teātra studija ar ēnu teātri "Tu man būsi puķe, puķe sarkanā".