Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra

Par pusi miljona izveidos Šmakovkas muzeju

© F64

Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas projektā "Museum Gateway" ("Muzeju vārti") biedrība "Latgales reģiona attīstības aģentūra" izsludinājusi iepirkumu par Krāslavas pils kompleksa Amatu mājas rekonstrukciju par Šmakovkas muzeju, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Prognozētā iepirkuma "Krāslavas pils kompleksa Amatu mājas rekonstrukcija par Šmakovkas muzeju" līgumcena ir 570 000-650 000 eiro. Piedāvājumi iepirkumam iesniedzami līdz 3.jūnijam.

Projekta "Museum Gateway" realizācijas gaitā paredzēta arī 19 Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas muzeju infrastruktūras un ekspozīciju uzlabošana - jaunu ekspozīciju elementu un moderna aprīkojuma iegāde, kopējā tūrisma produkta vizuālās identitātes izstrāde - visu iesaistīto muzeju stila grāmatas izveide, informatīvo materiālu - karšu, brošūru un reklāmas baneru izstrāde sešās, apmācības tūrisma darbiniekiem, vairāku citu uz tūrisma jomas attīstību vērstu aktivitāšu īstenošana.

Projekta kopējais budžets ir 1 428 495 eiro, no kuriem 1 285 645 eiro (90%) - Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas atbalsts.