Atpakaļ uz nra.lv

Centrāltirgū veikli aiztur kabatzagli

tautaruna.lv 6.augusts 2020, 1:03
 
Valsts policija
3. augustā ap pulksten 10 no rīta Rīgas Centrāltirgū brīdī, kad kāda sieviete pirka augļus, pie viņas pienāca nepazīstams vīrietis un no atvērtās somas nozaga naudas maku, kurā atradās 93 eiro. Sieviete pamanīja notikušo un sāka skaļi kliegt. Zaglis metās bēgt.

Netālu no notikuma vietas tirgū atradās Valsts policijas Rīgas Centra iecirkņa policisti, kuri tobrīd veica darba pienākumus. Pamanot bēgošo vīrieti, policisti viņu aizturēja un pie viņa atrada sievietes maku.

Tobrīd netālu esošajā Rīgas Latgales iecirknī ieradās cietusī sieviete, lai uzrakstītu iesniegumu par noziegumu. Jau pēc brīža uz iecirkni policisti atveda arī aizturēto vīrieti.

Aizdomās turētais ir dzimis 1972. gadā un iepriekš sodīts par narkotisko vielu glabāšanu un lietošanu, ja tā izdarīta atkārtoti gada laikā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta - par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Atgādina, ka kabatzādzības parasti tiek izdarītas sabiedriskās vietās, kur pulcējas daudz cilvēku - sabiedriskajā transportā un tā pieturās, stacijā, gājēju tuneļos un tirgū. Tāpēc šajās vietās jābūt sevišķi vērīgiem. Makus, mobilos telefonus un citas vērtīgas mantas jāglabā iekškabatās, somas jātur aizvērtas un pēc iespējas jāpietur ar roku. Ciešot no kabatzādzības vai kļūstot par tās aculiecinieku, nekavējoties notikuma brīdī jāzvana policijai pa tālruņa numuru 110!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas