Atpakaļ uz nra.lv

Latvietis Īrijas tiesai paskaidro, kādēļ noslepkavoja poli

Portāls nra.lv 20.februāris 2018, 0:30
 
Kaspars Krafts, F64 Photo Agency
Latvijas piederīgais Rihards Lavickis, kurš Īrijā tiek tiesāts par poļu tautības vīrieša Arkadiusz Czajkowski noduršanu, atzinis, ka starp viņu un upuri bija konflikts saistībā ar 300 € parādu, atsaucoties uz Independent.ie vēsta Baltic-Ireland.ie.

Longfordā 2016. gada 1. novembrī notikušajā uzbrukumā apsūdzētais gribējis tikai “dot mācību” upurim. Tiesā liecību sniedza garda Joe Esler, kurš pēc incidenta pratināja Lavicki. Apsūdzētais pratināšanas laikā pastāstījis, ka bijis parādā polim 300 €, kurus tas gribējis atgūt, ieradies pie parādnieka un piekāvis to ar kasteti.

Tiesa uzkalusīja, ka bijuši arī citi incidenti un 1.novembrī no rīta Lavickis konstatējis, ka ir izsists logs mājai, kurā viņš dzīvoja kopā ar savu partneri un bērnu. Viņš paņēmis nazi un devies meklēt Arkadiusz Czajkowski. Gardai viņš apgalvoja, ka vēlējies upurim sniegt mācību “netuvoties viņam un viņa ģimenei”.

Skaidrojot šī incidenta vēsturi, R.Lavickis teica, ka viņš pirmo reizi satika mirušo apmēram pirms gada, un attiecības kādu laiku bija draudzīgas. Lavickis pirka no Czajkowski marihuānu un viņi ik pa laikam kopā dzēra. Tomēr drīz apsūdzētais atklāja, ka polis, lietojot gan alkoholu, gan narkotikas, nespēj sevi kontrolēt un kļūst agresīvs. Reiz viņš mēģinājis izraisīt kautiņu ar Lavicki, bet, kad tas nav izdevies, sācis dauzīt savus un kaimiņu logus.

Kad Czajkowski ieraudzīja uzbrucēju, viņš bēga, bet Lavickis vīrietim vairākas reizes iedūra krūtīs un vienā no dūrieniem nazis izgāja caur upura ribām un skāra sirdi. Apsūdzētais apgalvoja, ka sākotnēji nazi paņēmis tikai tāpēc, lai upuri pabiedētu, bet uzbrukuma brīdī nolēmis to izmantot.

Avots: baltic-ireland.ie

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:10

Jaunākās diskusijas