Atpakaļ uz nra.lv

Rīgā tēvs ar meitu dodas uz parku, lai "pa kluso" iedzertu alu

Portāls nra.lv 19.februāris 2018, 18:33
 
F64
17. februārī neilgi pēc pulksten 13.00 Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu manāmi iereibušu vīrieti ar mazu bērnu Kobes dārzā. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas ekipāža apstākļu pārbaudīšanai.
Likumsargi, ierodoties notikuma vietā, pamanīja pirmsskolas vecuma bērnu ar ragaviņām. Savukārt blakus uz soliņa sēdēja vīrietis ar atvērtu alus skārdeni.
Policisti uzsāka sarunu ar manāmi iereibušo vīrieti. Jau pirmo sarunas minūšu laikā no viņa sajusta spēcīga alkoholam raksturīgā smaka. Pārkāpējs arī likumsargu klātbūtnē nekautrējās lietot grādīgo dzērienu. Vīrietim vairākkārtīgi dots rīkojums pārtraukt administratīvo pārkāpumu.

Pārrunu laikā kungs atklāja, ka mājās viņam mīļotā neļaujot lietot alkoholu, tāpēc aizvedis meitu uz parku, lai netraucēti dzertu alu. Vienlaikus policisti sazinājās ar bērna māti, kura ieradās notikuma vietā.

Bērns nodots mātei. Savukārt vīrietis nogādāts dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 2,80 promiļu reibumā. Pārkāpējam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos tādā alkohola reibumā, kas aizskar cilvēka cieņu, atkārtoti gada laikā. Vīrietim piemērots naudas sods 140 eiro apmērā.

Papildus lietas materiāli saistībā ar bērna tiesību pārkāpumiem nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai izvērtēšanai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas