Atpakaļ uz nra.lv

Taisnīgums uzvar vienmēr! Policija atrisinājusi 23 gadus ilgušu izvarošanas lietu

Portāls nra.lv 11.janvāris 2018, 20:20
 
Ilustratīvs attēls
1994.gadā šo izvarošanas gadījumu mediji dēvēja par izdomājumu un meliem. 23 gadus vēlāk policija to atrisinājusi, ziņo The Guardian.

Viss noticis 1994.gadā, kādā parkā Bruklinā krosiņu skrējusi 27 gadus vecā Jēlas universitātes absolvente, līdz viņai no mugurpuses uzbruka kāds vīrietis.

Varmāka sievieti sācis žņaugt, tad ievilcis krūmos, kur viņu izvarojis. Jau policijā sniedzot liecību, viņa saskārusies ar likumsargu skepsi par visu notikušo.

Tā laika New York Post žurnālists Maiks Makalarijs, kurš jau šobrīd ir aizsaulē, tolaik pat pieļāva, ka sieviete to visu izgudrojusi, lai izmantotu kā pamatu piketam par vardarbību pret lesbietēm.

Drīz vien gan bija pietiekoši pierādījumu, lai tomēr uzsāktu kriminālprocesu, lai gan tehnoloģijas tolaik neļāva to izdarīt pietiekoši efektīgi. Tai pat laikā, Makalarijs aktīvi turpināja izsmiet šo lietu un policijas pievēršanos tai, pat aicinot labāk apcietināt pašu sievieti.

Konflikts starp cietušo un Makalariju aizgāja līdz tiesai, kura tā arī neaizgāja līdz spriedumam, jo žurnālists 1998.gadā nomira.

2018.gada 9.janvārī Ņujorkas policija tomēr paziņoja, ka, izmantojot jaunākās tehnoloģijas, lieta beidzot (!) atrisināta.

Atklājies, ka viņu bija izvarojis bēdīgi slavenais sērijveida maniaks Džeimss Edvards Vebs, kurš šobrīd izcieš mūža ieslodzījumu par 10 sieviešu izvarošanu laika posmā no 1970.-ajiem līdz 1990.-to vidum. Policijas pārstāvis Vebu nodēvējis par ''mežoni''.

Cietusī esot apraudājusies, kad uzzinājusi, ka pēc 23 gadiem taisnīgums tomēr uzvarējis. Viņas advokāts gan norāda, ka izjūtas esot dalītas un viņa apsver iespēju vērsties tiesā, lai pieprasītu atvainošanos no mediju puses.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:10

Jaunākās diskusijas