Atpakaļ uz nra.lv

Egila slepkava lūdzis viņu attaisnot; mirušā puiša māte dalās pārdomās

Portāls nra.lv 3.janvāris 2018, 11:30
 
"Liepājniekie.lv"/ Egons Zīverts
Aizvadītajā nedēļā Kurzemes apgabaltiesa slēgtā sēdē apelācijas kārtībā izskatīja krimināllietu, kurā divi jaunieši apsūdzēti 15 gadus vecā Egila Kuļikauska slepkavībā. Apelācijas sūdzību iesniedza viena apsūdzētā advokāts, cenšoties panākt, lai viņa aizstāvamo tiesa atzīst par nevainīgu un attaisno, atsaucieties uz "Kurzemes Vārds" ziņo portāls liepājniekiem.lv.

Pagājušā gada 17. jūlijā Liepājas tiesa jaunietim, nu jau pilngadību sasniegušajam Rūdim, kurš savu vainu neatzina, piesprieda 11 gadus ilgu cietumsodu ar probācijas uzraudzību uz trīs gadiem, bet otram, jaunākajam puisim (jaunietis vēl ir nepilngadīgs), kurš pastrādātajā noziegumā pilnībā atzinās - desmit gadus un sešus mēnešus cietumā ar probācijas uzraudzību uz diviem gadiem. Solidāri no abiem par labu cietušajiem piedzīta arī morālā un materiālā kompensācija - katram Egila vecākam izmaksājami kopumā gandrīz 35 tūkstoši eiro.

Tomēr Rūda advokāts Regnārs Jansons iesniedza apelācijas sūdzību, uzskatot, ka Liepājas tiesas spriedums ir nepareizs, ka tiesas izmeklēšanas laikā pārbaudītie pierādījumi nekliedējot šaubas par to, ka viņa aizstāvamais veicis darbības, kurās apsūdzēts, ziņo portāls.

Savukārt otrs puisis ar piespriesto sodu ir samierinājies. Spriedumu saistībā ar minēto apelācijas sūdzību Kurzemes apgabaltiesa paziņoja piektdien.

Klātienē to noklausījās tikai Rūdis, kuru konvojs atveda saslēgtu rokudzelžos. Otrs jaunietis procesā piedalījās videokonferences režīmā no Cēsu audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem. Abi jaunieši nebrīvē ir kopš 2016. gada 8. oktobra.

Kurzemes apgabaltiesa lēma Liepājas tiesas spriedumu atstāt negrozītu.

Egila mamma Iveta Kuļikauska pēc sprieduma pasludināšanas "Kurzemes Vārdam" atzina, ka apelācijas lietas izskatīšanas laikā viņai bijušas šaubas par to, kāds būs iznākums. "Dzirdot, ka advokāts melnu zīmē par baltu, bažas bija," viņa sacīja. Tomēr arī pēc apelācijas tiesas sprieduma viņai neesot sajūta, ka šai lietai beidzot ir pielikts punkts, jo spriedumu vēl ir iespējams pārsūdzēt kasācijas kārtībā Augstākajā tiesā.

Katra tiesas sēde Egila vecākiem uzjundī viņu ģimenē notikušās traģēdijas sāpes. Nogalinātā puiša mamma vēlas apvienot cilvēkus, kas piedzīvojuši līdzīgu zaudējumu.

Egils 2016. gada 24. septembrī izgāja no mājām un pazuda, bet 5. oktobrī Karostas mežā kāda sieviete atrada viņa mirstīgās atliekas, kas bija stipri apdegušas. Noskaidrojās, ka zēns pēdējo reizi redzēts Karostā kopā ar diviem viņam pazīstamiem puišiem, kas tagad notiesāti par Egila slepkavību, līķa dedzināšanu un upura telefona zādzību.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka todien puiši trijatā dzēruši alu, līdz viens sācis Egilu sist, bet otrs upuri turējis. Kautiņa uzsācējam neesot patikusi Egila ķircināšanās. Kad piekautais pusaudzis bezsamaņā saļimis, puiši paņēmuši akmeni un situši guļošajam pa galvu. Pēc tam nogalināto zēnu izģērbuši kailu, viņa mantas salikuši somā un aizdedzinājuši. Nākamajā dienā abi nopirkuši degšķidrumu un atgriezušies nozieguma vietā, lai sadedzinātu līķi, tādējādi slēpjot slepkavības pēdas.

Avots: liepājniekiem.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas