Atpakaļ uz nra.lv

Garnadzis Rīgā cenšas izspiest naudu par telefonā atrastām intīmam bildēm

Portāls nra.lv 8.decembris 2017, 14:03
 
Valsts policija
Vakar, 7. decembrī, Valsts policija saņēma informāciju no 1993. gadā dzimušas sievietes, ka brīdī, kad viņa savā dzīvoklī Rīgā, Ķengaragā, gulējusi, viņai nozagts mobilais telefons un šobrīd garnadzis cenšas izspiest no viņas naudu, draudot publicēt telefonā esošās intīma rakstura fotogrāfijas.

Noskaidrojot precīzus notikušā apstākļus, policija ieguva informāciju, ka noziegumu izdarījis 1985. gadā dzimis vīrietis, kurš ir pazīstams ar cietušo un kuram ir viņas dzīvokļa atslēgas. Līdz ar to viņš dzīvoklī varēja iekļūt nepamanīts.
Vēlāk vīrietis sazinājies ar cietušo, atklājot, ka viņa rīcībā ir nonākušas intīmas rakstura fotogrāfijas, kas atrodas viņas telefonā. Vīrietis pieprasījis samaksāt viņam naudu, citādi publicēšot šīs fotogrāfijas internetā.

Cietusī ar izspiedēju norunāja tikšanos savā dzīvoklī, vienlaikus pieaicinot Valsts policiju. Šajā pašā dienā abu tikšanās laikā Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti aizdomās turēto aizturēja un nogādāja policijas iecirknī. Aizturētais iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Šobrīd pret vīrieti ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Tāpat pret vīrieti uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 183. panta pirmās daļas - par izspiešanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Šobrīd aizturētais atrodas izolatorā.

Līdz ar interneta vides popularitātes pieaugumu, gadījumi, kad personas cenšas izspiest naudu, draudot publicēt intīmas fotogrāfijas, ir sastopami samērā bieži. Bieži vien izspiedēji iegūst šādas fotogrāfijas, jo cietušie viņiem ir uzticējušies un paši tās atsūtījuši.

Aicinām iedzīvotājus, kas saskaras ar šādiem izspiešanas mēģinājumiem, nekādā gadījumā nepārskaitīt ļaundariem naudu, bet gan droši vērsties pēc palīdzības tuvākajā policijas iecirknī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:36

Jaunākās diskusijas