Atpakaļ uz nra.lv

BRĪDINA iedzīvotājus Jelgavas pusē

Portāls nra.lv 5.decembris 2017, 18:09
 
Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Ageny
Kāda sociālā tīkla facebook lietotāja brīdinājusi iedzīvotājus Jelgavas pusē, norādot, ka, iespējams, kāds zaglis cenšas apzagt privātīpašumus.
Portāls "jelgavniekiem.lv" vēsta, ka sievietes publicētajā ierakstā norādīts: "Jelgavnieki, Rūpniecības/Nākotnes ielas iedzīvotāji! Esiet uzmanīgi, izskatās, ka šajā rajonā KĀDS sāk novērot mājas, dienas laikā! Sniedziņš palīdzēja to pamanīt, pēdas visapkārt mājai, arī iekšpagalmā!Būsim vērīgi un pieskatīsim viens otru un mūsu mājas, lai nelūgtie viesi netiek pie kārotā!" Viņa par pamanīto informējusi arī policiju.

Atgādinām, ka novembra beigās privātmāju īpašniekus visā Latvijā brīdinājusi arī policija. Pēdējā pusotra mēneša laikā Rīgas un Zemgales reģionā novērots, ka strauji pieaudzis zādzību skaits no privātmājām. Pēdējā laika tendence liecina, ka daļa zādzības tiek veiktas brīžos, kad saimnieki ir pārradušies mājās un atslēguši signalizāciju.

Valsts policija

Visbiežāk garnadži apzog tās mājas, kas atrodas meža tuvumā un noziegums tiek pastrādāts tumsas aizsegā, izmantojot tumšas krāsas apģērbu un maskas. Saistībā ar notiekošo, Valsts policija aicina iedzīvotājus nekavējoties ziņot par redzētām aizdomīgām personām un automašīnām.

Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes amatpersonu rīcībā esošie video ieraksti no noziegumu vietām liecina, ka garnadži izmanto tumšas krāsas apģērbu un maskas, lai maksimāli paliktu neidentificējami. Analizējot reģistrētos kriminālprocesus par zādzībām no privātmājām, secināms, ka zagļi pārsvarā izvēlas apzagt mājas, kas atrodas meža tuvumā, lai pēc zādzības varētu maksimāli ātrāk atstāt nozieguma vietu un palikt nepamanīti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas