Atpakaļ uz nra.lv

Uz ielas Salaspilī pamana iereibušus jaunieši; vienam kabatā ievērojams daudzums narkotiku

Portāls nra.lv 29.septembris 2017, 14:25
 
Valsts policija
Trešdien, 27. septembrī, Salaspils iecirknī tika saņemta operatīvā informācija, ka pilsētā, iespējams, tiek tirgota marihuāna. Pārbaudot šīs ziņas, Salaspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas likumsargi trešdienas vakarā pilsētā rīkoja profilaktiskos pasākumus.

Profilaktisko pasākumu laikā ap pulksten astoņiem vakarā Salaspilī, Vītolu ielā, policisti uz ielas pamanīja trīs jauniešus, kuri izskatījās narkotisko vielu iespaidā. Jaunieši tika nogādāti narkotisko vielu ekspertīzes veikšanai. Pārmeklēšanas laikā pie viena no viņiem policisti atrada maisiņu ar augu izcelsmes vielu (skat.attēlu). Ekspertīzes rezultāti uzrādīja, ka maisiņā atrodas 149,825 grami marihuānas.1994. gadā dzimušais jaunietis, kurš glabājis narkotikas, iepriekš nav sodīts.

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Saistībā ar notikušo pret minēto personu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta otrās daļas - par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu, ja tas izdarīts ar narkotiskajām vielām lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Ja ekspertīzes rezultāti apliecinās, ka jaunieši atradušies narkotisko vielu ietekmē, viņiem administratīvā kārtā būs jāatbild arī par šo pārkāpumu.

Šodien, 29. septembrī, tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu aizdomās turētajam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:04

Jaunākās diskusijas