Atpakaļ uz nra.lv

Aizturēts vīrietis, kurš mīļotās bērnam draudējis mest ar nazi un fiziski ietekmējis

Portāls nra.lv 19.septembris 2017, 14:13
 
Rīgas Pašvaldības policija
17.septembrī īsi pirms pulksten 21.00 Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Dreiliņos, kur norisinājās ģimenes konflikts.

Ierodoties notikuma vietā, izsaucēja pastāstīja, ka viņas dzīvesbiedrs piedzēries un kļuvis agresīvs. Neilgi pirms policijas ierašanās vīrietis paņēmis rokās nazi un draudējis ar to mest pa bērniem, pēc tam piegājis pie dēla gultas, satvēris zēna roku un pagriezis plauktas locītavu uz āru, izdarot fiziskas sāpes.

Blakus izsaucējai atradās arī viņas divi nepilngadīgie bērni, kuri apstiprināja notikušo. Piedāvāts izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, lai apskata locītavu, taču zēns skaidroja, ka šobrīd viss esot kārtībā un mediķu palīdzība neesot nepieciešama.

Dzīvokļa gaitenī sastapts arī iereibušais dzīvesbiedrs, kurš atzina, ka noticis sadzīviska rakstura konflikts, taču vardarbību pret bērniem noliedza. Izsaucēja skaidroja, ka šī neesot pirmā reize, tāpēc vēlas vardarbīgā dzīvesbiedra nošķiršanu.

Vīrietis aizturēts un nogādāts dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 2,14 promiļu reibumā. Pieņemts lēmums par vīrieša nošķiršanu no ģimenes, kā arī noteikts tuvošanās aizliegums dzīvesbiedrei un bērniem.

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Jāpiebilst, ka datu pārbaudes laikā, konstatēts, ka agresīvais kungs kopš 2003.gada nav deklarējis savu dzīvesvietu. Aizturētajam par minēto pārkāpumu jau iepriekš bija sastādīti vairāki administratīvā pārkāpuma protokoli. Vīrietim sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par dzīvesvietas nedeklarēšanu un piemērots naudas sods 100 eiro apmērā.

Savukārt saistībā ar bērnu tiesību pārkāpumiem agresīvajam kungam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par fizisku un emocionālu vardarbību pret bērnu. Likums paredz, ka par šo pārkāpumu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 70 eiro.

Arī pēc lietvedības nodrošināšanas vīrietis izturējās bravūrīgi un izaicinoši. Pastāvot aizdomām, ka kungs pēc atbrīvošanas varētu doties atpakaļ pie dzīvesbiedres, policisti atkārtoti devās pie izsaucējas, lai izskaidrotu nošķiršanā paredzētās tiesības un aicinātu nepieciešamības gadījumā atkārtoti ziņot par nu jau bijušā dzīvesbiedra tuvošanās aizlieguma pārkāpumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:51

Jaunākās diskusijas