Atpakaļ uz nra.lv

Aiztur vīrieti, kurš ziņojis par spridzekli veikalā Balvos

Portāls nra.lv 16.augusts 2017, 15:55
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes darbinieki augusta sākumā saņēma informāciju par iespējamajiem drošības riskiem. Kāds iedzīvotājs piezvanījis ar viltus paziņojumu, ka Balvu tirdzniecības objektā it kā ievietots spridzeklis. Pēc informācijas saņemšanas, Balvu iecirkņa likumsargi ieradās notikuma vietā un kopā ar VRS Viļakas pārvaldes robežsargiem nekavējoties veica ēkas pārbaudi, taču nekādi sprādzienbīstami priekšmeti tajā netika atrasti.
Policisti uzreiz uzsāka zvanītāja meklēšanu un operatīvi noskaidroja iespējamā vainīgā personību. Nākamajā dienā aizdomās turēto personu - 1988. gadā dzimušo vīrieti aizturēja. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, minētajam vīrietis pirms notikuma ir bijis konflikts ar kāda veikala darbiniekiem. Viņš bija saņēmis aizrādījumu, par skaļu mūzikas klausīšanos veikala telpās, savukārt nākamajā dienā nolēmis ziņot par veikalā it kā ievietotu spridzekļi.
Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un izmeklēšana turpinās. Tapāt, likumpārkāpējam nāksies kompensēt ar viltus dienestu izsaukumiem saistītos izdevumus un jāsedz arī zaudējumi, kas radušies konkrētajā adresē esošajiem uzņēmumiem.
Atgādinām, ka šāda veida viltus paziņojumi par spridzekļiem ir krimināli sodāms likuma pārkāpums, par kuru var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem. Policija pārbauda katru šāda veida gadījumu un sauc pie kriminālatbildības personas, kuras rupji traucē sabiedrisko mieru un glābšanas dienestu darbu ar šādiem viltus izsaukumiem, tādējādi izrādot necieņu pret sabiedrību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas