Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Brīnišķīgākie medusmēneša ceļojumu galamērķi

© Sipa USA/Scanpix

Viena no vasaras krāšņākajām šķautnēm ir svētki, kas to pilda. Gredzenu mīšana ar savu otro pusīti ir viens no skaistākajiem un neaizmirstamākajiem dzīves mirkļiem - izsapņots un mīlestības pildīts, un daudzi izvēlas to svinēt tieši vasarā. Kad mīlestības svētki ir nosvinēti ģimenes un draugu lokā, nepieciešams arī mirklis jaunajai ģimenei skaistā un neaizmirstamā vientulībā.

Vislabāk šo dzīves piedzīvojumi ir baudīt ceļojumā - tuvā vai tālā, eksotiskā vai ierastā, bet galvenais, lai šis piedzīvojums ir brīnišķīgs, neaizmirstams un romantikas spārnos ceļošs. Tūroperators un ceļošanas eksperts “Novatours" iesaka skaistākos medusmēneša ceļojumu galamērķus, kuros romantika strāvos un virmos.

Itālija

Itālija jau sen ir zināma kā sinonīms vārdam “mīlestība". Tā šeit mīt ik uz soļa. Īpašs Itālijas nostūris ir gleznainā Apūlija - pašā “zābaka" papēdītī, rotāta ar virkni apburošu pludmaļu un neparastu ciemu. Apūlijas stāsts sākas gleznainajā piejūras pilsētā Bari. Šeit var nozust vecpilsētas augsto mūru ieskautos un akmens flīžu bruģētos labirintos, kas vienmēr maģiski aizvedīs līdz sirds kārotajam, piemēram, pasaulē gardākajam gellato (itāļu saldējums) vai nupat ķertām jūras veltēm. Vai arī var doties uz kādu no mazajiem ciemiem, kas atsauc atmiņā pasaku valstību - ciems, kas sensenos laikos izkalts klintī un to caurvij akmens kāpņu labirinti, bet no tā virsotnes paveras skats pār tāltāliem līdzenumiem - Matera. Vai maģiskais Arbelobello, kur viena pie otras slejas miniatūras baltas mājiņas ar spiciem jumtiem. Lai vai kur dotos, ceļojuma fotogrāfiju albums tiks piepildīts acumirklī, jo katrs nākamais solis tā vien aicina tapt iemūžinātam romantiskā foto.

Vislabāk Itālijas burvību ir baudīt pavasarī vai vasarā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā