Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

TŪRISMS: Latvijas iedzīvotāji arvien biežāk izvēlas doties uz AAE

© Reuters/Scanpix

atvijas tūristu skaits Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) sākot ar 2017.gada oktobri ir ievērojami pieaudzis - pērn šo valsti apmeklējuši 7459 Latvijas valstspiederīgie, apliecināja Latvijas vēstniece AAE Astra Kurme.

Tūristu pieaugumu vēstniece skaidroja ar to, ka attiecīgajā periodā tika atklāti aviokompānijas "airBaltic" tiešie avioreisi. Vienlaikus viņa uzsvēra, ka šie reisi ir izteikti sezonāli, jo pašreiz tiešie lidojumi tiek nodrošināti no oktobra līdz martam. Pēc Kurmes rīcībā esošās informācijas, pirmā sezona konkrētajā maršrutā "airBaltic" ir bijusi ļoti veiksmīga, tāpēc ir cerība, ka "airBaltic" pieņems lēmumu par tiešo avioreisu nodrošināšanu visa gada garumā.

Pēc vēstniecības rīcībā esošajiem datiem, šobrīd AAE dzīvo 595 Latvijas valstspiederīgie. Visi šeit dzīvojošie strādā vai nu algotu darbu, vai pārstāv savas kompānijas. Diaspora ir augsti izglītoti, inteliģenti cilvēki, atzīmēja vēstniece.

"Vienlaikus saskatu milzīgu potenciālu AAE un reģiona iedzīvotāju ceļošanai uz Latviju. Tas dotu nesalīdzināmi lielāku pienesumu mūsu ekonomikai nekā Latvijas iedzīvotāju braucieni uz AAE. Bet tam ir nepieciešami tiešie lidojumi un īpaši vasaras sezonā," sacīja Kurme.

AAE iedzīvotāji aktīvi meklējot jaunus tūrisma galamērķus, un Latvija ar savu zaļo un ekoloģiski tīro dabu un pārtiku ir izcila vieta, kur pavadīt vasaras, uzsvēra diplomāte. Vasarā, no maija līdz septembrim, kad AAE gaisa temperatūra sasniedz pat 50 grādus, AAE iedzīvotāji masveidā ar ģimenēm ceļojot uz Eiropu, lai tur pavadītu vasaras. Vienlaicīgi šis laiks tiekot izmantots arī veselības uzlabošanai, tādēļ Latvijai medicīnas tūrisma sektorā ir ko piedāvāt, teica Kurme.