Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Krievijas tūristi arvien biežāk izvēlas Sieviešu dienu svinēt Rīgā

© Ilze Zvēra/F64

Lai nodrošinātu ievērojami pieaugušo pieprasījumu autobusu biļetēm no Krievijas uz Latviju nedēļā, kad tiek svinēts 8.marts, autobusu pārvadātājs “Lux Express” nodrošinās papildreisus no Sanktpēterburgas uz Rīgu.

Saskaņā ar “Lux Express” valdes priekšsēdētāja Andrusu Treiera sacīto, Krievijas tūristi vienmēr aktīvi dodas uz Latviju, lai svinētu 8.marta svētkus, bet šogad viņu skaits pārsniedzis visas autobusu kompānijas prognozes. “Jau pašreiz saistībā ar Starptautiskās Sieviešu dienas svinībām biļetes uz daudziem reisiem Sanktpēterburga-Rīga-Sanktpēterburga ir pilnībā izpārdotas, tādēļ, lai spētu pārvadāt ikvienu interesentu, 8. marta svinību nedēļā mēs pievienojām vairākus papildu reisus abos virzienos," saka Treiers.

Interese par Latviju tūristu vidū no Krievijas šogad strauji pieaug: "Arvien vairāk Pēterburgas iedzīvotāji izvēlas svinēt svētkus Latvijā. Mūsu pasažieri kā plusus atzīmē to, ka Latvijā nav valodas jeb saziņas šķēršļu, kā arī iespējams ātri un vienkārši šķērsot robežas. Tāpat pozitīvi vērtējama rubļa kursa stabilizēšanās, tādējādi cenu līmenis kļuvis pieņemams. Latvijas kā tūristu galamērķa popularitāti ietekmē arī ātra un kvalitatīva autobusu satiksme," saka Trejers.

Palielinoties pasažieru skaitam maršrutā Sanktpēterburga-Rīga, “Lux Express” uz svētku nedēļu izveidojis divus papildus reisus abos virzienos, lai būtu iespējams pārvadāt visus ceļot gribētājus. No Sanktpēterburgas līdz Rīgai papildus autobusi tiks organizēti 7.martā plkst. 21:00 un 23:35, bet no Rīgas uz Sanktpēterburgu - 10. un 11.martā plkst. 18:45.

.