Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

TOP 4 padomi ērtākai ceļošanai kopā ar bērniem

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

30 % Latvijas iedzīvotāju izvēlas ceļot kopā ar ģimeni, liecina ceļojumu aģentūras SIA "Latvia Tours" jūnija sākumā veiktā aptauja. Nereti ģimenes sastāvdaļa ir arī mazi bērni, kuri ilgākos pārbraucienos pieprasa īpašu aprūpi. Ar padomiem, kas noteikti jāņem vērā, ceļojot ar bērnu, dalās "Latvia Tours" Atpūtas sektora vadītāja Inga Freiberga.

Transportlīdzeklis jāizvēlas atkarībā no ceļojuma specifikas

Ja tiek plānots ceļojums kopā ar mazu bērnu, transportlīdzekļa izvēle ir vistiešākajā mērā atkarīga no ceļojuma specifikas - cik tālu ir paredzēts braukt, kāds ir izvēlētais maršruts, cik liels attālums ir starp plānotajām apskates vietām utt. Personīgais auto ir ērts transportlīdzeklis, jo tajā var paņemt līdzi visu nepieciešamo un justies brīvi, plānojot braucienu. Šāds ceļošanas veids ir piemērots, ja nav jāpārvar lieli attālumi. Savukārt, ja kā transporta līdzeklis izvēlēts autobuss, jāņem vērā, ka būs jāpielāgojas maršrutam un pārējo ceļabiedru vēlmēm un interesēm.

Ja tiek izvēlēta, piemēram, grupu ekskursiju iespēja, jāpievērš uzmanība ceļojuma programmai un jāizvērtē, vai tā ir piemērota ceļojumam ar bērniem. Svarīgi ir noskaidrot, cik bieži ir paredzētas atpūtas pauzes un kādas ērtības ir pieejamas transportlīdzeklī. Protams, arī šai gadījumā ir jānodrošinās ar vieglām uzkodām, dzērieniem un nepieciešamajām higiēnas lietām.

Ceļojot ar ūdenstransportu, ir jāvelta pastiprināta uzmanība drošībai - nedrīkst atstāt bērnus bez uzraudzības. Pirms ceļojuma arī ieteicams iepazīties ar meteoroloģiskajām prognozēm un jāpievērš uzmanība piemērotam apģērbam.

F64 Photo Agency

Tikmēr lidmašīna ir vislabākā izvēle, ja plānots mērot lielu attālumu vai nepieciešama ātra nokļūšana galamērķī. Skaidrs, ka bērns ir enerģisks, viņu nepieciešams nodarbināt lidojuma laikā. Vienlaikus bērniņi arī var nogurt ātrāk nekā pieaugušie. Tādēļ ir svarīgi pirms brauciena padomāt par iespējamām spēlēm, vieglām uzkodām, arī piemērotiem dzērieniem un higiēnas lietām.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā