Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

VAKARA ZIŅAS. Paspēt vēl pirms skolas – labākie kūrorti atpūtai ar bērniem

© Scanpix

Ceļojums un atpūta ar bērniem ir īpaši jāplāno. Mūsdienās apvienot patīkamo ar lietderīgo un ērtībām ir daudz vienkāršāk nekā agrāk, jo ceļojumu aģentūras, tūrisma biroji, aviokompāniju un kūrortu piedāvājumi, kas apmierina visbagātāko iztēli, kā arī naudas maciņu, ir pārpārēm. Izpētot ceļojumu tīmekļa vietnes «TripAdvisor» šīs vasaras ieteikumus, »Vakara Ziņas« piedāvā viesnīcu un kūrortu topu, kuros jūsu bērnam noteikti nebūs garlaicīgi.

«Kurmathi Island Resort», Maldīvu salas

Maldīvu salas visdrīzāk pieņemts uzskatīt par romantisku medusmēneša ceļojuma galamērķi, nevis bērnu publikai piemērotu galapunktu. Tomēr dažu viesnīcu formāts salās ir speciāli piemērots tieši ģimeņu ar bērniem atpūtai. Piemēram, visā pasaulē slavenais Kuramati salas kūrorts - «Kuramathi Island Resort» tiek uzskatīts par lielāko Maldīvu arhipelāga salu. Kūrorts ar pirmklasīgo servisu ir vairākas reizes apbalvots un ieņēmis visas nozīmīgākās vietas pasaules labāko viesnīcu topos.

Lai gan kūrorts nelīdzinās citām Maldīvu viesnīcām, tas piedāvā bagātīgus atpūtas un izklaides veidus. Pirmkārt, Kuramati salas kūrortā ir vairāki desmiti kafejnīcu, bāru un restorānu. Otrkārt, viesnīcā pie spa centra ir speciāla zona ar bērnu baseinu, kur peldas gan mazuļi, gan bērni, kuri atpūšas ar vecākiem. «Kid's Club» jeb bērnu klubs Kuramati kūrortā ir liela pilsētiņa ar attīstītu infrastruktūru, teritorija, kurā bērni var pavadīt visu dienu. Parasti vecāki bērnus te atved agri no rīta, lai viņi ieturētu brokastis un ķertos klāt vienai no izvēlētajām aktivitātēm - zīmēšanai, keramikai, rotaļām, peldēšanai. Tad seko pusdienas, spēles svaigā gaisā, sporta aktivitātes un radošās nodarbes.

Šeit ir viss pieejams teātra izrādēm - kostīmu un dekorāciju noliktavas, kā arī iespaidīgas rotaļlietu istabas. Klubā darbojas īpaši apmācīta skolotāju un animatoru armija, kas piemērojas bērnu interesēm pēc viņu attīstības līmeņiem. Jebkurā gadījumā jūsu bērns diez vai gribēs pamest kluba teritoriju, lai atpūstos ar vecākiem pasīvā režīmā. Tajā pašā laikā, kamēr bērni aizrautīgi darbojas dažādās aktivitātēs, vecāki var baudīt savu ideālo atpūtu - paradīzei līdzīgajā salā. Kuramati salas kūrorts ir slavens ne tikai ar savām neticami gleznainajām tropu pludmalēm, tirkīzzilajām lagūnām un komfortablām villām, bet arī īpašiem tūristu interešu objektiem, piemēram, pasaulē pirmo zemūdens restorānu, zemūdens naktsklubu un zemūdens spa.

Scanpix

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv