Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

VIDEO: Lietuvieši Rīgā "aģitē", lai aizvilinātu tūristus uz uz Viļņu

© Publicitātes foto

Pirms dažām dienām Rīgā lietuviešu aktīvistu grupiņa vienādos kreklos ar uzrakstu Go Vilnius acīmredzami organizētā «fotobombēšanas» akcijā staigāja pa pilsētu ar plakātiem angļu valodā «Too many tourists spoiling your photos? #GoVilnius» (Pārāk daudz tūristu sabojā tavas fotogrāfijas? Dodies uz Viļņu), cenšoties iekļūt rīdzinieku un pilsētas viesu uzņemtajās fotogrāfijās.

Aktīvisti manīti Vecrīgā, pie daudziem galvaspilsētas tūrisma objektiem, kā arī eksotisko sporta auto rallija Gumball 3000 parādē Brīvības bulvārī, kur provocēja fotografētājus, aizsedzot skatienu uz spēkratiem un aicinot rallija dalībniekus paviesoties kaimiņvalsts galvaspilsētā.

«Šovasar plānota Viļņas lidostas rekonstrukcija, tādēļ Lietuvas galvaspilsēta kļūs mazāk pieejama tūristiem, kas izmanto aviopakalpojumus. Aicinām rīdziniekus šovasar izmantot starptautisko autobusu un Viļņas tūrisma pakalpojumu sniedzēju izdevīgos piedāvājumus un doties 300 kilometrus uz dienvidiem, lai aplūkotu Lietuvas lielākās pilsētas skaistākās vietas. Tās būs patīkamas pārmaiņas pēc spraukšanās caur tūristu pūļiem Vecrīgas ielās,» saka akcijas rīkotāju, Viļņas pilsētas attīstības aģentūras Go Vilnius mārketinga menedžere Inga Romanovskiene.

Sakarā ar tuvojošos rekonstrukciju, Viļņas lidosta tiks slēgta no 14.jūlija līdz 17.augustam un tiek lēsts, ka šajā laikā daļēji samazināsies tūristu skaits Lietuvas galvaspilsētā un sarukšot arī viesnīcu cenas. Tas paver iespēju tuvējo kaimiņvalstu iedzīvotājiem mierīgā gaisotnē apmeklēt gandrīz 700 gadus veco pilsētu un apmesties labās viesnīcās. Lietuvieši pat sagatavojuši īpašu piedāvājumu ceļotājiem no Latvijas - pērkot autobusa biļeti Lux Express reisā no Rīgas uz Viļņu un nosaucot kodu Go Vilnius, cenai tiek piemērota 20% atlaide. Biļeti jānopērk vismaz piecas dienas pirms izbraukšanas.

Kā liecina Lietuvas Statistikas pārvaldes dati, Viļņu apmeklējušo Latvijas iedzīvotāju skaits ik gadu pieaug. Pērn mūsu tūristi pilsētas viesnīcās pārlaiduši gandrīz 50 tūkstošus nakšu, kas ir par 17% vairāk nekā gadu iepriekš. Vēl liela daļa ieradušies pilsētā tikai uz vienu dienu.

Publicitātes foto

Viļņas tūrisma centru darbinieki novērojuši ka, latvieši ir Viļņas lietpratēji - vienmēr uzdod iepriekš sagatavotus un detalizētus jautājumus. Ir ieinteresēti izpētīt arhitektūru un vietējo virtuvi, kā arī apmeklē kvalitatīvus koncertus.