Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

PIEDZĪVOJUMS: Divos mēnešos ar moci līdz Magadanai

TRĪS UZŅĒMĪGI MOTOBRAUCĒJI dodas uz Magadanu, šķērsojot četras valstis – Krieviju, Kazahstānu, Kirgizstānu un Mongoliju – un deviņas laika josla © Publicitātes foto

Trīs latvieši – Oskars Pīpiķis, Sandijs Hāns un Didzis Silenieks – 66 dienās ar motocikliem mēros aptuveni 20 tūkstošus kilometru no Rīgas uz Tālo Austrumu pilsētu Magadanu, šķērsojot četras valstis un deviņas laika joslas un pārvarot visizaicinošākos dabas apstākļus.

Adventure Team Latvia komanda aizvakar startēja no savu atbalstītāju Neste degvielas uzpildes stacijas Lucavsalā, dodoties uz pirmo pieturpunktu - Volgogradas pilsētu Krievijā. Braucēji ir gatavi pārvarēt jebkurus šķēršļus, kas stāsies viņu ceļā, un braucienā dodas bez atbalsta komandas, paļaujoties tikai paši uz sevi un visu nepieciešamo ņemot līdzi. Redzēto un piedzīvoto ceļotāji iemūžinās video, foto un emocionālos rakstos.

Motobraucējiem būs jāšķērso vairāk nekā 4000 upju, tiltu un purvu un jāmēro tūkstošiem kilometru pa šaurām kalnu takām un izaicinošiem ceļiem - garākais un iespaidīgākais no tiem ir tā saucamais kaulu ceļš jeb Amūras maģistrāle, kas ir kā piemiņas vieta vairākiem tūkstošiem cilvēku, kuri gāja bojā ceļa būvniecības laikā un ir aprakti zem tā. Ceļotāji apmeklēs gan pilsētas, gan unikālus dabas objektus - tuksnešaino un kalnaino Ustjurtas rezervātu, gandrīz izžuvušo Arāla jūru, Altaja kalnu grēdas, Gobi tuksnesi, kas ir pasaulē piektais lielākais tuksnesis, UNESCO Pasaules mantojumā iekļauto Orhonas ieleju.