Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Drosmīgi latvieši ar motocikliem dodas ekspedīcijā uz Magadanu

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Šodien, 26. jūnijā, trīs motosporta entuziasti - Oskars Pīpiķis, Sandijs Hāns un Didzis Silenieks ("Adventure Team Latvia") devās unikālā ekspedīcijā pa Vidusāziju, lai 66 dienās sasniegtu tās galamērķi - Tālo Austrumu pilsētu Magadanu. Moto ekspedīcijas dalībnieki īstenos vienu no savas dzīves pārdrošākajiem sapņiem, mērojot ap 20 000 kilometru pa ceļiem un bezceļiem Vidusāzijā, šķērsojot četras valstis un deviņas laika joslas un pārvarot visizaicinošākos dabas apstākļus.

Unikālo ekspedīciju motosportisti uzsāka šodien Rīgā, draugu un domubiedru pavadīti, no "Neste" degvielas uzpildes stacijas Lucavsalā dodoties uz pirmo pieturpunktu - Volgogradas pilsētu Krievijā. Tālāk viņu ceļš līdz Magadanai vedīs cauri Krievijai, Kazahstānai, Kirgizstānai un Mongolijai. Komanda ir gatava pārvarēt jebkurus šķēršļus, kas stāsies tās ceļā un braucienā dodas, bez atbalsta komandas, paļaujoties tikai paši uz sevi un visu nepieciešamo ņemot līdzi. Redzēto un piedzīvoto ceļotāji iemūžinās video, foto un emocionālos rakstu stāstos, kas pārtaps par dokumentālo filmu.

"Mums visiem šis ir liels pārbaudījums - vairāk nekā gadu esam tam gatavojušies praktiski, tiekoties katru nedēļu, lai saplānotu braucienu, emocionāli - vēl daudz ilgāk. Lai arī viss sākās ar galamērķa izvēli, jo sen gribējām redzēt Magadanu, nevienam no mums nav šaubu, ka par lielāko pārbaudījumu kļūs pats ceļš. Būtiska nozīme brauciena laikā būs komandas darbam un savstarpējam atbalstam," stāsta "Riga to Magadan 2017" ekspedīcijas dalībnieks Sandijs Hāns.

"Mēs ticam, ka drosme un pirmatklājēja gars ir panākumu pamatā, tādēļ priecājamies, ka varam atbalstīt ekspedīcijas dalībniekus šī unikālā ceļojuma laikā un būt kopā nozīmīgā brīdī - kad tiek īstenoti lieli sapņi. Ceram, ka Oskara, Sandija un Didža paveiktais iedvesmos arī citus sapņot un īstenot vispārdrošākās idejas," norāda SIA "Neste Latvija" ģenerāldirektors Artu Airiainens.

Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Ekspedīcijas dalībniekiem būs jāšķērso vairāk nekā 4000 upju, tiltu un purvu un jāmēro tūkstošiem kilometru pa šaurām kalnu takām un izaicinošiem ceļiem - garākais un iespaidīgākais no tiem ir t.s. kaulu ceļš jeb Amūra maģistrāle, kas kalpo par piemiņas vietu vairākiem tūkstošiem cilvēku, kuri gājuši bojā ceļa būvniecības laikā un ir aprakti zem tā. Ekspedīcijas laikā, pārvarot dažādus izaicinājumus, motosportisti apmeklēs gan pilsētas, gan unikālus dabas objektus - tuksnešaino un kalnaino Ustjurtas rezervātu, gandrīz izžuvušo Arāla jūru, Altaja kalnu grēdas, Gobi tuksnesi, kas ir pasaulē piektais lielākais tuksnesis, iespaidīgo Khermen Tsav kanjonu, UNESCO Pasaules mantojumā iekļauto Orhonas ieleju u.c.

Pirms došanās garajā ceļā liela nozīme ir plānošanai, tādēļ, lai veiksmīgāk sagatavotos gaidāmajai ekspedīcijai un pārbaudītu nepieciešamā ekipējuma nodrošinājumu, visi trīs motosportisti devās testa braucienā.

"Adventure Team Latvia" komanda jau ir īstenojusi vairākas nozīmīgas moto ekspedīcijas, tai skaitā, pa Balkānu valstīm, Turcijas dienvidu daļu, Ukrainu un Karpatu kalniem un Kolas pussalu Krievijā, kopumā ekspedīciju laikā mērojot desmitiem tūkstošu kilometru un apmainoties pieredzēm ar citu valstu motoklubu pārstāvjiem un popularizējot Latvijas vārdu pasaulē. Tomēr ekspedīcija uz Magadanu kļūs par komandas līdz šim iespaidīgāko, izaicinošāko un neparedzamiem šķēršļiem bagātāko piedzīvojumu.

Ikvienam interesentam ir iespēja sekot līdzi motosportistu ceļojumam, atrašanās vietai un piedzīvotajam wwww.facebook.com/AdventureTeamLatvia.