Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

SLĒPOTĀJU MURGS: Pie pacēlāja jāstāv 10 minūtes, nobrauciens "dārgāks" nekā Austrijā

© facebook

Nocietušies pēc sniega un patīkami nelieliem mīnusiem, šajā nedēļas nogalē teju visi Latvijas slēpotāji devās izlocīt kājas uz kādu no nedaudzajām slēpošanas trasēm. Tiesa, daudzviet slēpotājus gaidīja nepatīkama vilšanās - pie pacēlājiem veidojās milzīgas rindas, kas ātri vien "noēda" slēpošanas priekiem apmaksāto laiku uz kalna.

Vienu no vislielākajiem slēpotāju pieplūdumiem šajā nedēļas nogalē piedzīvoja vistuvāk Rīgai esošais Riekstu kalns. Kā vēsta vairāku lietotāju ieraksti sociālajos tīklos, tad stāvēt pie pacēlāja esot nācies līdz pat 10 minūtēm. Ņemot vērā to, ka viena stunda uz kalna maksā 9 eiro, bet divas - 11 eiro, nav jābrīnās, ka vairums slēpotāju bija gaužam neapmierināti par dīkstāvē pavadītajām minūtēm.

Sporta žurnālists Dāvids Ernštreits sociālajos tīklos atzīst: "Saskaitījām, ka viens nobrauciens mums prasīja gandrīz 10 minūtes". Savukārt uz komentāru par to, ka: "Latvijā esot dārgāka slēpošana kā Austrijā vai Itālijā, ja rēķina patērēto laiku, noslēpotos metrus un cenu, kas par to samaksāta," Dāvids atbild: "Man sanāk, ka šodien katrs 20-30 sekundes ilgais brauciens (pašam + puikam) izmaksāja 1,7 euro. Galīgi neesmu no lielajiem rēķinātājiem, bet ir par ko padomāt."