Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Liepājas Karostas cietumā aug ārvalstu tūristu skaits

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Liepājas Karostas cietumā ir tendence palielināties ārvalstu apmeklētāju skaitam, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, aģentūrai LETA pastāstīja Karostas glābšanas biedrības valdes locekle Monta Krafte.

"Par mums ļoti daudz raksta ārvalstu mediju un nelielu, bet tomēr kaut kādu pienesumu, tas dod," viņa pauda, atgādinot, ka Liepājas Karostas cietums šogad iekļauts izdevēja "WhereTraveler" veidotajā neparasto naktsmītņu sarakstā, ar kuru var iepazīties interneta vietnē "Wheretraveler.com". Tas ir vērtējams pozitīvi, jo veicina tūrisma objekta atpazīstamību.

Viņa sacīja, ka Liepājas Karostas cietuma mērķa auditorija ir dažādāko valstu iedzīvotāji. Cietuma gidi runā angļu, vācu, franču, lietuviešu, krievu, ukraiņu un spāņu valodās. Liepājas Karostas cietumu ir apmeklējuši viesi gandrīz no visas pasaules, tostarp tādiem tāliem tirgiem kā Austrālija, Jaunzēlande, Dienvidamerika, Āzija, Honkonga, Japāna un Ķīna. Šogad eksotiskākās vietas, no kurām pabijuši viesi, ir Bangladeša, Zanzibāra un Jaunzēlande. "Esam atvērti, gatavi uzņemt ārvalstu viesus un gaidām, ka pie mums nākamgad brauks lielās ārzemju grupas," sacīja Krafte.

Karostas glābšanas biedrības valdes locekle atzīmēja, ka aktīvās tūrisma sezonas laikā vasarā puse vai nedaudz vairāk no kopējā Liepājas Karostas cietuma apmeklētāju skaita ir ārzemju tūristi, bet pārējos gadalaikos vairāk brauc vietējie iedzīvotāji. Visvairāk apmeklētāju kopumā ir vasarā, bet daļa uz Liepājas karostas cietumu brauc arī gada aukstajos mēnešos. Ziemā cietums ir atvērts sestdienās un svētdienās no plkst. 12-16, kā arī darba dienās pēc pieprasījuma.

Viņa sacīja, ka ārzemju tūristu ne tikai Liepājas Karostas cietumā, bet Liepājā kopumā būtu daudz, daudz vairāk, ja pilsēta būtu starptautiskajam tūrismam fiziski pieejamāka. Ir ļoti daudz tādu ārzemju tūristu, kas uz Liepājas Karostas cietumu brauc tāpēc, ka to viņiem kāds ir teicis apmeklēt vai dzirdētas labas atsauksmes no cilvēkiem mītnes zemē, taču bieži vien Liepājas ģeogrāfiskās atrašanās vietas dēļ tas ir apgrūtinoši. "Varu tikai iztēloties, cik tūristam ir sarežģīti šurp atbraukt no Rīgas, ja viņš ir nolēmis apmeklēt Liepāju. (..) 200 kilometri no Rīgas ir daudz, jābrauc turp atpakaļ, jāpielāgo maršruts, tas ir tālu no Rīgas," teica Krafte, piebilstot, ka būtu vēlams nodrošināt, lai uz Liepāju biežāk iet vilciens vai arī aviosatiksme.

Pēc viņas teiktā, ārzemju tūristam autobuss ir pēdējais variants, ko izmantot, ja nav pieejamas citas transporta alternatīvas. Tūristi priekšroku dod vilcienam, jo uzskata to par ātrāku, drošāku un videi draudzīgāku transportlīdzekli. Taču vilciens no Rīgas uz Liepāju kursē ārkārtīgi reti.