Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Notikumi Turcijā un Ēģiptē vilina ceļotājus uz Spāniju, Itāliju un Grieķiju

© Antra Gabre

Lai arī ceļotgribētāji masveidā neatsakās no ceļojumiem uz Turciju un Ēģipti, tomēr nesenie notikumi šajās valstīs ir veicinājuši interesi par ceļojumiem uz Spāniju, Itāliju, Grieķiju un Bulgāriju, norāda tūroperatoru SIA "Tez Tour" un SIA "Novatours" pārstāvji.

"Tez Tour" pārstāve Marina Ulanova norādīja, ka ziemas sezonas atpūtas ceļojumiem alternatīvas Ēģiptei cenu ziņā nav. Savukārt vasaras sezonas atpūtas ceļojumiem alternatīvas Turcijai ir Bulgārija, Grieķija, Spānija, Itālija.

"Novatours" vadītājs Leonīds Močeņovs atzīmēja, ka Turcija līdz šim bija viens no populārākajiem "Novatours" ceļojumu galamērķiem, tomēr politisko procesu ietekmē ceļotāju interese par šo valsti pēdējā laikā ir nedaudz samazinājusies. "Vienlaikus notikumi Turcijā un Ēģiptē veicina interesi par tādiem Eiropas galamērķiem kā Spānija, Itālija, Grieķija un Bulgārija."

Močeņovs atgādināja, ka ceļojumi uz Šarm eš Šeihu Ēģiptē uz nenoteiktu laiku tika atcelti pēc pērn Sīnāja pussalā notikušās traģiskās aviokatastrofas. Savukārt pēc nesen notikušajiem uzbrukumiem Hurgadā, Ēģiptē, "Novatours" ceļojumi uz šo kūrortu tika atcelti līdz februāra vidum.

Taču uzņēmums turpinot sekot līdzi aktuālajai informācijai no Ārlietu ministrijas un citām kompetentajām iestādēm, kā arī informācijai, ko sniedz sadarbības partneri Ēģiptē. Patlaban Hurgadā notiekot uzbrukuma apstākļu izvērtēšana un ir ieviesti papildu drošības pasākumi ar mērķi novērst iespējamos draudus, teica Močeņovs.

Kopumā "Novatours" pārdošanas dati liecina, ka interese par ceļojumiem nav mazinājusies. Piemēram, saskaņā ar vasaras sezonas ceļojumu iepriekšpārdošanas datiem interese par ceļojumiem ir aptuveni tāda pati kā pagājušajā gadā. Izmaiņas vērojamas interesē par galamērķiem - ceļotāji sākuši rūpīgāk izvēlēties galamērķus, interesēties par drošību, norādīja Močeņovs.

Kā ziņots, ņemot vērā Ēģiptes varasiestāžu ieviestos papildu drošības pasākumus, Ārlietu ministrija aicina tūristus, kuri šobrīd atpūšas vai plāno atpūsties Sarkanās jūras kūrortos Hurgadā, Šarm eš Šeihā, Tabā, Nuveibā vai Dahabā, uzturēties apsargātajās viesnīcu teritorijās.

Savukārt Turcijā pēdējo mēnešu laikā notikuši vairāki terorakti, kuros gājuši bojā cilvēki. Tāpat vēstīts, ka pēc krievu bumbvedēja "Su-24" notriekšanas 24.novembrī pērn Maskava jau paziņojusi par ekonomisko sankciju ieviešanu pret Turciju. Cita starpā Krievija aizliegusi dažu Turcijas ražojumu importu un bloķējusi krievu tūristu plūsmu uz Turciju.