Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Londona – joprojām populārākais galamērķis

© Scanpix

Lielākais tiešsaistes aviobiļešu veikals Latvijā Lidot.lv, kas šajā tirgū ir jau desmit gadu, apkopojis informāciju par ceļotāju gaumes izmaiņām pēdējo desmit gadu laikā. Izrādās, daži galamērķi joprojām ir ļoti populāri, tomēr būtiski mainījies brīvdienām atvēlēto dienu ilgums.

Tiešsaistes aviobiļešu veikals Latvijā Lidot.lv, atzīmējot savas pastāvēšanas desmit gadu, sola pārskatāmā nākotnē ieviest konceptu «visi ceļojumu pakalpojumi vienuviet», strādāt pie vēl individuālākas klientu apkalpošanas, kā arī piesaistīt jaunu mērķa grupu – vecāka gadagājuma cilvēkus jeb seniorus. Desmit gadu laikā mainījušies klientu maksāšanas paradumi. 2005. gadā interneta banka netika lietota, bet šobrīd to izmanto 38% no visiem klientiem. Šo gadu laikā būtiski samazinājusies norēķināšanās skaidrā naudā – ja pirms desmit gadiem šādā veidā maksāja katrs trešais cilvēks, tad šogad skaidras naudas darījumus izmanto vairs tikai 7% klientu. Interesanti, ka klientu iegādāto aviobiļešu vidējā cena šobrīd ir 315 eiro, savukārt 2005. gadā – 325 eiro.

Arvien vairāk cilvēki izvēlas ceļot kopā ar ģimeni, tāpēc rūpīgi tiek izvēlēts arī vēlamais brauciena laiks. Piemēram, šobrīd aktuālāks ir skolēnu rudens brīvlaiks, un šajā gadā visvairāk meklētie galamērķi bija Barselona un Parīze. Savukārt pārliecinoši populārākais ceļojuma ilgums, ko izvēlas Lidot.lv klienti, ir septiņas dienas jeb viena nedēļa.

Pēdējo desmit gadu periodā mainījušies ceļotāju populārākie galamērķi, tomēr zināmas tendences ir saglabājušās. Ja 2005. gadā iecienītākās pilsētas bija Londona, Parīze, Barselona, Roma un Prāga, tad 2015. gadā Parīzi un Romu nomainījušas Vācijas un Krievijas metropoles – Minhene un Maskava, tomēr pirmajā vietā stabili turas un savas pozīcijas nevienam neatdod Londona.