Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

TŪRISMS: Lauku diena ceļotājiem

© F64

Nākamās nedēļas nogalē notiks vienas dienas akcija Lauku diena ceļotājiem, kuras laikā būs iespēja ielūkoties lauku aizkulisēs, un tikai šajā dienā varēs iekļūt vietās, kas ikdienā nav atvērtas apmeklētājiem.

Lauku dienas ceļotājiem dalībnieki ir uzņēmumi, kuros ceļotājs nemaz tik vienkārši nevar tikt iekšā, jo tie ir ražotāji un apmeklētājus uzņem ne vienmēr. 17. oktobrī no pulksten 10 aptuveni 50 lauksaimniecības uzņēmumi, ražojošas saimniecības piedāvās ienākt savās ražotnēs, kūtīs, staļļos, noliktavās, apskatīt jaudīgus kombainus un traktorus, redzēt ražošanas procesus un dzirdēt saimnieku stāstus. Akcijā piedalās arī mazās saimniecības, kam viesu uzņemšana ir papildu nodarbošanās lauksaimniecībai un amatniecībai.

Šī ir pirmā reize, kad interesentiem būs atvērtas tik daudzas dažādu nozaru ražojošās lauku saimniecības. Apmeklētājiem būs iespēja redzēt, kā zemnieki strādā pie graudiem, kā iegūst pienu no govs, kā brūvē alu... «Kad atgriezīsimies mājās, mēs kļūsim vēl vairāk par Latvijas produktu patriotiem – mēs mīlēsim un leposimies ar mūsu laukiem un to cilvēkiem. Baudām laukus,» pasākuma nozīmi raksturo Lauku ceļotāja prezidente Asnāte Ziemele.